Serghei Sirotkin va evolua în echipa Sauber



02 августа 2013

Este oficial! Rusia va avea din nou un reprezentat în Campionatul Mondial de Formula 1. Oficialii de la Sauber au confirmat că Serghei Sirotkin va fi unul dintre piloţii echipei în sezonul 2014, în ciuda faptului că rusul în vârstă de doar 18 ani nu are Superlicenţă.

Investiţia realizată de trei companii din Rusia, care au salvat echipa Sauber dintr-o situaţie financiară dificilă a fost condiţionată de promovarea lui Serghei Sirotkin ca pilot titular pentru sezonul 2014.Rusul, care va împlini 18 ani în luna august, concurează în prezent în Formula Renault 3.5, obţinând un singur podium în această competiţie.

În plus, pentru a obţine Superlicenţa de pilot, el va fi nevoit să parcurgă cel puţin 300 de kilometri de teste la volanul unui monopost de Formula 1 în afara Marilor Premii, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât în testele din lunile ianuarie şi februarie.

În ciuda lipsei de experienţă pe care o are rusul, Monisha Kaltenborn, şefa echipei Sauber, şi-a exprimat speranţa că Sirotkin va fi pregătit pentru această provocare majoră. Kaltenborn a făcut referire la Kimi Raikkonen, care a debutat în Formula 1 la Sauber la vârsta de 21 de ani după ce participase în numai 23 de curse de Formula Renault.

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑