India speră sa revină în circuitul Formulei 1



India speră sa revină din 2015 în circuitul Formulei 1! Promoterul Marelui Premiu din India, încearcă să rezolve problemele care l-au impus pe şeful Formulei 1, Bernie Ecclestone, să anunţe că ţara asiatică nu face parte din calendarul competiţional din 2014.

India a fost exclusă din calendarul Formulei 1 pentru sezonul următor, pe motiv că s-au păstrat taxele de acces pe teritoriul ţării, lucru care a nemulţumit profund echipele şi în anii precedenţi. Promoterul cursei din India, Jaypee Group, a declarat prin purtătorul său de cuvânt că speră să rezolve cât mai curând problemele existente. Conform acestuia, găzduirea Marelui Premiu al Indiei ar putea fi posibilă încă din 2015, cu o extensie pe 2016, pentru a compensa anul ratat. 

"Poziţia noastră este că avem acest acord cu Formula 1 până în 2015, cu trei curse, dintre care am organizat doar două. Ne dorim ca din 2015 să continuăm desfăşurarea curselor", a declarat purtătorul de cuvânt Jaypee Group, Askari Zaidi.

India a găzduit primul Grand Prix în 2011, iar cursa din acest an este programată pentru 27 octombrie, în etapa a 16-a. Totodată, conducerea Formulei 1 a decis că Marele Premiu al Australiei va deschide sezonul viitor de Formula 1, potrivit tradiţiei, iar ipoteza conform căreia Bahreinul ar fi luat locul Australiei a fost respinsă. 

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑