Vicecampionii europeni s-au întors în țară.



Naţionala de handbal masculin sub 19 ani a României s-a întors acasă cu medalia de argint de la European Open, cel mai puternic turneu amical din lume, dar și cu titlurile de cel mai bun jucător al competiției - obținut de Ramon Șomlea - și cel mai bun pivot de pe parchetul suedez - Vlad Rotaru.

"Tricolorii mici" au fost învinşi în ultimul act de echipa gazdă, Suedia, cu 31-22.

"A fost destul de greu. Am avut meciuri foarte grele, cu nişte echipe destul de puternice, însă munca în echipă ne-a ajutat să ajungem acolo, sus", a spus Adrian Rotaru.

Insuccesul din finală a fost comentat de MVP-ul turneului, Ramon Șomlea: "Am avut puține emoții, dar pe parcursul meciului am scăpat de ele. A fost un meci echilibrat, dar pe parcurs s-au distanțat. Eu cred că o să fie o generație bună și sperăm să ajungem cât mai sus".

România U-19 se pregătește acum pentru Campionatul Mondial din Ungaria. "Orice loc între 5-8 este o realizare pentru handbalul masculin. Dacă se poate, vrem să ieșim campioni mondiali, dar este greu", a declarat antrenorul principal Lucian Râșniță.

Președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, ridică ștacheta pentru tinerii handbaliști, spunând că, pentru că au demonstrat că au valoare, vor fi obligați să intre în primele șase echipe ale lumii. Handbalul masculin a rămas dator în ultimul timp - naționala nu s-a mai calificat la Europene din 1996, în timp ce la Mondiale România a bifat doar două participări, la ultimele 9 ediții.

"Dacă el (n.r. antrenorul Lucian Râșniță) a spus locurile 5-8, eu spun 1-4. Au demonstrat că se poate și o să-i obligăm să intre în primele șase echipe. Era de așteptat ca odată să se mai spargă și buboiul asta din handbalul masculin. Mizez mult pe această generație și trebuie să ne gândim mult ce vom face cu ea", a spus Cristian Gațu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑