Diana Baciu s-a stabilit cu traiul în Germania



023 decembrie 2012

Şahista moldoveană Diana Baciu, desemnată drept cea mai bună jucătoare în 2012, s-a stabilit în Germania.

- Mă bucur de titlul oferit pentru rezultatele înregistrate. Noutatea este că, în urmă cu aproximativ trei săptămîni, m-am stabilit în Germania cu toate actele necesare în regulă. Voi continua deocamdată să reprezint Moldova pe arena internaţională, dar nu exclud posibilitatea de a apăra pe viitor onoarea sportivă a Germaniei. Aşa cum, de exemplu, procedează pentru moment colega Irina Bulmaga, componentă a selecţionatei României la tabla a doua, a declarat ieri Diana Baciu.

Cel mai bun şahist al anului a fost declarat marele maestru internaţional Viorel Bologan. El a lipsit la manifestare. Prima acordată de federaţia naţională de profil a fost ridicată de tatăl său, Anton.

Titlul Miss Şah i-a fost acordat Anastasiei Corotcova. Au obţinut premii toţi cei mai buni şahişti şi şahiste cu începere de la vîrsta de 8 ani, cei mai buni antrenori, veterani, jucători cu dizabilităţi. Sumele de bani oferite nu au fost făcute publice. Premiile, în total aproximativ 20, au fost acordate de preşedintele federaţiei, Igor Dodon.

Diana Baciu este medaliată cu bronz la Mondiale în 2006 (categoria de vîrstă de pînă la 12 ani), în 2008 (categoria de vîrstă de pînă la 14 ani), campioană europeană la vîrsta de pînă la 18 ani anul trecut.

moldpres.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑