Înfrîngere de infarct al Shakhtarului la Londra



Shahtar Donetsk a fost condusă de două ori la Londra cu Chelsea şi a pierdut în final cu 3-2 în urma unui gol marcat la ultima fază a meciului, după un corner acordat de Răzvan Raţ.

Primele două goluri au fost de vise rele pentru Il Luce, greşeli imense de portar, într-un meci început prost şi terminat şi mai prost. Mircea Lucescu a jucat deschis, ofensiv încă din primul minut, dar două erori ale portarului Pyatov i-au readus de fiecare dată în joc pe londonezi cu două gafe monumentale.

Shakhtar a început în ofensivă şi în minutul 2 echipa lui Lucescu a avut primul şut pe poarta gazdelor. Rakitskiy a trimis pe centrul porţii şi Cech nu a avut nicio problemă în a reţine. Gazdele au replicat imediat şi au deschis scorul prin Fernando Torres. A fost o fază care a surprins pe toată lumea, portarul Pyatov degajând balonul direct în piciorul atacantului spaniol şi de acolo a ajuns în poartă.

Jocul a continuat pe contre şi Shakhtar a restabilit egalitatea în minutul 9 cu un şut deviat din dreptul punctului cu var de la 11 metri. Minerii au ratat o imensă ocazie în minutul 32 după o prelungită acţiune de atac. Balonul a ajuns în marginea careului la Teixeira şi şutul acestuia a trecut milimetric pe lângă poarta londonezilor.

Chelsea a revenit la conducere cu cinci minute înaintea pauzei după o nouă gafă monumentală a portarului oaspeţilor Pyatov. Acesta a ieşit din propriul careu pentru a respinge în faţă cu capul, mingea a ajuns la picioarele lui Oscar şi brazilianul a marcat cu un lob perfect al patrulea gol al sezonului. După trei minute Oscar a ieşit din nou la rampă cu un şut din interiorul careului. Pyatov a fost atent şi a respins în corner. Egalitatea pe tabelă s-a refăcut la două minute după pauză. Willian s-a aflat în şase metri la locul potrivit în momentul potrivit şi a pus latul pentru 2-2.

Raţ a ratat o imensă o ocazie în minutul 53. Mingea şutată a întâlnit bara din stânga a porţii lui Cech. Chelsea a avut un gol anulat în minutul 67 la reluarea lui Obi Mikel după lovitura liberă executată de Oscar. Raţ a trecut din nou pe lângă gol în minutul 89, când şutul său din afara careului a fost deviat în corner. Gazdele au dat lovitura în prelungiri la ultima fază a meciului. Raţ a respins în corner o minge uşoară şi din faza care a urmat Moses a reluat cu capul pentru 3-2.

În cealaltă partidă a Grupei E Juventus a făcut scor pe teren propriu cu danezii de la Nordsjelland. Campioana Italiei s-a impus cu 4-0 (3-0) prin golurile marcate de Marchsio, Vidal, Giovinco şi Quagliarella.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑