Spania a umilit Irlanda



Spania s-a impus în stil de mare campioană în faţa Irlandei, scor 4-0, un meci controlat de la un capăt la celălalt de iberici.

Fernando Torres a dat un gol, ceva total neobiţnuit pentru el, apoi încă unul, arătînd că şi minunile sunt posibile. Celelalte goluri ale spaniolilor au fost marcate de David Silva şi Cesc Fabregas. În urma rezultatelor de joi seară, Spania urcă pe primul loc al Grupei C. Meciul s-a încheiat în cântecele fanilor irlandezi, continuate şi după fluierul final, în aplauzele suporterilor iberici îndestulaţi oricum pe tabelă.

Conform calculelor hârtiei, singura necunoscută a meciului dintre Spania şi Irlanda din Grupa C era diferenţa de scor la care vor câştiga ibericii. Deşi au  făcut doar o remiză în primul meci de la Euro 2012 cu Italia, spaniolii erau favoriţi cerţi în meciul cu irlandezii, care au pierdut categoric cu 3-1 întâlnirea cu Croaţia.

Pe o ploaie deasă şi supărătoare, la Gdansk s-a jucat într-o singură direcţie. Meciul s-a disputat mai mult în jumătatea de teren a irlandezilor, care au făcut cu greu faţă atacurilor în serie ale ibericilor. Asta mai ales pentru ca trupa lui Vicente del Bosque a deschis scorul încă din minutul 4 prin Fernando Torres. Faza a început de la o greşeală comisă de Dunne în faţa lui David Silva. Torres a profitat, furându-i mingea în marginea careului pentru a înscrie apoi fără probleme.Spania a dominat fără probleme încă din startul meciului.

Tot Torres a avut şansa golului doi în minutul 9, dar de această dată mingea a fost şutată de atacantul spaniol pe lângă ţintă. Pe lista celor care au încercat poarta lui Given până la pauză s-au înscris apoi pe rând Pique (17, 21), Iniesta (23), Jordi Alba (25), Arbeola şi Xavi (44) sau Xabi Alonso (45).

În repriza a doua, ibericii nu au avut nevoie decât de trei minute pentru a înscrie. David Silva, jucătorul lui Manchester City, a marcat în minutul 49 după ce a strecurat uluitor mingea printre picioarele a trei adversari aflaţi pe linie în faţa lui. Given nu a avut nicio şansă. Fernando Torres a marcat primele sale goluri pentru naţională într-un meci oficial din ultimii doi ani. Spaniolii au presat în continuu la mijlocul terenului şi au înclinat terenul spre poarta lui Given, în ciuda apărării aglomerate a alb-verzilor. Iar cu 20 de minute înainte de final, după ce a reuşit inteligent să scoată Irlanda din dispozitivul defensiv, Spania a înscris al treilea gol. El Nino Torres a scăpat singur pe poartă şi a bifat fără emoţii dubla.

Distracţia ibericilor nu s-a oprit însă aici. La nici 10 minute după ce a intrat pe teren în locul lui Torres, Cesc Fabregas a continuat seria de goluri a celui pe care l-a înlocuit şi a marcat pentru 4-0 împotriva formaţiei antrenată de Giovanni Trapattoni.

Spania - Irlanda 4-0 (1-0)

Goluri: Torres, 7 - 1-0, Silva, 49 - 2-0, Torres, 70 - 3-0, Fabregas, 83 - 4-0

Spania: Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Xavi Hernandez, Busquets, Xabi Alonso (Martinez, 65), Silva, Torres (Fabregas, 73), Iniesta (Cazorla, 80).

Irlanda: Given, O'Shea, St.Ledger, Dunne, Ward, McGeady, Whelan (Green, 80), Andrews, Duff (McClean, 76), Keane, Cox (Walters, 46.

 width=

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑