Capitala Tineretului trece la Ialoveni



La Cahul au fost organizate marţi, 18 decembrie 2012, festivităţi care au marcat finalizarea proiectului Cahul - Capitala Tineretului 2012.

În cadrul manifestaţiilor cultural-artistice conducerea administraţiei publice locale a prezentat totalurilor acestui proiect şi a transmis titlul de Capitală Naţională a Tineretului pentru anul 2013 oaspeţilor de onoare de la Ialoveni.

- Concursul dat de fapt reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret. După cum cunoaşteţi, fiecare an prin concurs este aleasă o localitate din Republica Moldova unde, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile pentru tineret ale Autorităţii Publice Locale, ONG-urilor regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale precum şi ale Ministerului Tineretului şi Sportului, a declarat Ion Donea, şeful direcţiei Programe de tineret al Ministerului Tineretului şi Sportului, prezent la eveniment.

Reamintim că cupa simbolică a Capitalei Naţionale a Tineretului 2013 a fost oferită primarului de Ialoveni acum o lună, în cadrul festivităţilor organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului. Petru Burlacu, primarul oraşului Cahul, a felicitat în acea zi echipa din Ialoveni cu obţinerea titlului onorific şi le-a înmânat în dar o lucrare ce reprezintă simbolul Cahul - Capitala Naţională a Tineretului 2012 executat manual şi o monografie despre Cahul, iar primarul oraşului Ialoveni, Gheorghe Caracuian a menţionat în discursul său că cel mai tînăr oraş din republică merită să fie şi capitală a tineretului.

În 2013 Capitala Naţională a Tineretului va fi la cea de-a treia ediţie, deţinători ai acest titlu fiind oraşul Ungheni, în anul 2011, şi oraşul Cahul, în 2012.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑