Meci epocal facut de Radu Albot



016 septembrie 2013

Moldova a egalat in partida de Cupa Davis contra Portugaliei, 2-2, dupa un meci de un rar dramatism al lui Radu Albot, contra primei rachete lusitane, Joao Souza.

Primele doua seturi au intrat in posesia lui Souza, care a rupt ritmul la game-ul 7 si s-a desprins apoi pentru un 6-3 simetric. Apoi, Radu Albot a fost cel care si-a adjudecat pe serviciul advers cel mai important game din set si a prelungit meciul dupa un alt 6-4. Setul 4 a avut si el o incarcatura rar vazuta. Albot a revenit fantastic si a egalat dupa 6-4.

Tensiunea a atins cotele paroxismului in setul decisiv, al cincilea. Souza, obosit dupa trei zile de competitie, a actionat mai mult instinctual, insa a dat dovada de certe calitati. Albot a preluat initiativa, a acumulat un break, dar, inexplicabil, la 2-1 a inregistrat o groapa de potential, care a permis revirimentul lui Souza, la 2-4. Ca un facut, asemeni miticei pasari Phoenix, Albot a ajuns sa conduca, 6-5 si sa aiba minge de meci.

El a fost incurcat la 40-30, pe propriul serviciu, chiar de public, care pe un smash inca nefinalizat a trambitat. Cum anterior existasera avertismente ale arbitrului, punctul a fost acordat Portugaliei. Inainte de acest punct, tot datorita ingerintelor din public, se repetase un punct pe care Albot il avea in mana. Meciul s-a intors din nou, iar Souza a avut, apoteotic, de trei ori sansa de a inchide partida si a aduce  echipei sale punctul pe care scria Grupa 1 valorica Euro-Africana. Albot a crezut pana la capat in sansa sa, si a invins dupa un epuizant 11-9 in decisiv.

Tabela, aidoma modelului Montreal 1976, a indicat la un moment dat 0 in dreptul jucatorului nostru, la fel ca in mai ilustrul caz al Nadiei Comaneci, gimnasta de aur de peste Prut. Scor final 3-6, 3-6, 6-3, 6-4, 11-9, iar Moldova si Portugalia se afla la egalitate, 2-2.

Lusitanii au facut o miscare d eultim moment, trimitand in teren, pentru meciul decisiv, pe experimentatul Rui Machado, care pana acum nu a evoluat deloc. Pentru noi joaca tanarul Maxim Dubarenco.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑