A zecea medalie moldovenească la Mondialele Universitare de haltere



Moldova a ajuns la medalia cu numărul zece în cadrul Campionatelor Mondiale Universitare de haltere, care au loc chiar în aceste zile, la Eilat, în Israel.

La categoria de greutate de 77 de kilograme, cei doi reprezentanţi ai noştri au fost printre protagoniştii în disputa pentru medalii. La stilul smuls, Andrei Bîrcă a ridicat 140 de kilograme, după care a ratat şi a reuşit din a doua încercare să ducă haltera încărcată cu 145 de kilograme, deasupra capului.

Ratarea l-a costat însă prezenţa pe podium, poziţia sa finală fiind a cincea. Tot la smuls, Dumitru Captari a început bine, cu exerciţii reuşite la 140 şi 145. Din nefericire, halterofilul nostru s-a oprit la această greutate, ratând la 148. Din acelaşi motiv şi el a fost în afara podiumului, pe locul al patrulea.

La stilul aruncat, preferat de cei doi sportivi moldoveni, Andrei Bîrcă a fost în medalii până la ultimele încercări din concurs. El a reuşit o performanţă de 179 de kilograme, fiind scos din medalii la ultima încercare a lui Samvel Grigoryan, din Armenia. Finalmente, Bîrcă a rămas pe locul 4 atât la aruncat, cât şi la total.

Finalul a fost însă dramatic, deoarece Dumitru Captari s-a bătut până la ultima picătură de energie. Eforturile sale nu au fost zadarnice, el ridicând 183 de kilograme, după ce începuse cu stângul stilul, ratând la 178. Această performanţă a adus sportivului nostru medaliade argint la aruncat. Totalizând 328 de kilograme, Captari a fost al treilea în clasamentul general, ceea ce echivalează cu prima medalie de bronz a delegaţiei noastre, la Eilat.

În total, Moldova are până acum 10 medalii, din care patru de aur, cinci de argint şi una de bronz.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑