Anatol Cîrîcu este decis să-şi schimbe cetăţenia



027 octombrie 2012

După Jocurile Olimpice din Londra a primit un apartament, o maşină şi 80 de mii de euro. După două luni de la încheierea Olimpiadei, Anatol Cîrîcu este decis să-şi schimbe cetăţenia, notează TV7, citat de unimedia.md.

- Am astfel de gânduri, întrucât multe se promit, dar nimic nu se face. Cuvintele sunt cuvinte, dar faptele nu se văd. Mă îngrijorează acest lucru, a declarat halterofilul pentru postul de televiziune.

După ce a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, Anatol Cîrîcu a primit de la Guvernul moldovean un apartament cu două camere în Chişinău şi o primă de 80 de mii de euro. Mai mult, Ministerul Tineretului şi Sportului îi acordă lunar o bursă de 8000 de lei, iar de la 1 ianuarie 2013 aceasta va fi majorată până la 10 mii. Comitetul Naţional Olimpic îi achită în ultimele 6 luni câte 550 de dolari.

Halterofilul de la Cahul a considerat că toate acestea sunt insuficiente şi se pregăteşte să părăsească Moldova.

- Doresc să mă antrenez în ţara mea, dar nu am suficiente posibilităţi aici. Rămân în urma liderilor mondiali. Îmi doresc ca guvernarea să ofere condiţii pentru antrenamente, să fie organizate cantonamente. Nu am nevoie de multe lucruri. Am nevoie de cantonamente, antrenamente și condiții, pentru a avea rezultate mai bune", a mai spus sportivul.

Tehnicianul lui Anatol Cîrîcu, Ivan Bratan, nici nu va încerca să-l convingă pe elevul său să rămână în patrie. Antrenorul învinuieşte Federaţia de Haltere de situația creată.

- După cucerirea medaliei, toţi s-au apropiat de noi, deşi, în realitate, au făcut tot posibilul ca noi să nu plecăm la această Olimpiadă. În trei ani nu au organizat nici un cantonament pentru Cîrîcu. Ei nu au dreptate, a explicat Ivan Bratan.

Totodată, preşedintele Federaţiei Moldovei de Haltere, Tudor Casapu, respinge acuzațiile.

-Noi nu suntem vinovaţi. Aşa este domnul Bratan. Poate e nemulţumit pe soarta lui. N-ai ce-i face, a replicat Casapu.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑