У валийского клуба Дмитрия Архипа серьёзные финансовые проблемы



06 января 2014

Cu ceva timp in urma cele patru francize galeze de rugby Blues, Dragons, Ospreys si Scarlets au atras atentia asupra faptului ca viitorul lor este incert, motivul fiind imposibilitatea de a supravietui din punct de vedere financiar. La Ospreys este legitimat si internationalul moldovean Dumitru Arhip, aflat in faza finala a recuperarii dupa accidentarea suferita in toamna, cand si-a rupt tendonul.

In momentul de fata cele patru francize galeze angajate in Liga Celtica, respectiv Heineken Cup, considera ca veniturile de pe urma participarii in aceste competitii nu le asigura baza materiala necesara pentru a continua in viitor la un nivel ridicat. Acest fapt este subliniat si de plecarile in alte campionate din ultimul timp ale unor jucatori importanti, ultima veste fiind ca jucatorul lui Cardiff Blues, Leigh Halfpenny, caruia ii expira contractul actual, ar fi semnat cu francezii de la Toulon.

In situatia lui Halfpenny se afla si alti jucatori pe care cele patru francize galeze i-ar putea pierde in urmatoarea perioada de timp, singura salvare posibila fiind, din punctul acestora de vedere, participarea la noua competitie initiata de cluburile engleze, Rugby Champions Cup, cea care ar urma sa inlocuiasca actuala Heineken Cup.

Punctul de vedere al francizelor se izbeste insa de cel al Welsh Rugby Union, motiv pentru care in acest moment disputa dintre acestea tine capul de afis in lumea rugbyului, cele doua parti fiind obligate sa gaseasca o solutie in a rezolva diferendul pana pe 31 ianuarie, atunci cand expira contractul dintre federatie si cele patru francize. Situatia din rugbyul galez ii ingrijoreaza si pe italieni in privinta viitorului Ligii Celtice, competitie in care sunt angrenate doua francize, Treviso, respectiv Zebre. Astfel italienii, in cazul in care Liga Celtica nu va avea viitor, ar putea ajunge in situatia de a-i pierde pe cei mai importanti jucatori.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑