Marti, 2 iulie, este sarbatorita Ziua Internationala a Jurnalistului Sportiv.



Prezent la festivitatea de decorare a laureatilor Olimpiadei APSM, desfasurata la Centrul de Pregatire al Selectionatelor Moldovei  FMF de la Vadul-lui- Voda, presedintele CNO Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic si multiplu campion mondial, a adresat sincere felicitari  cronicarilor sportivi de la posturile TV, radio si presa scrisa pentru activitatea de propagare a idealurilor olimpice si a modului sanatos de viata.

Prima zi a lunii iulie ne-a oferit un moment de adevarata satisfactie sufleteasca-reprezentantii Moldovei au revenit acasa cu partu medalii de aur de la Campionatul Mondial de Taekwondo GTF, disputat in Cipru.  Gabriel Ciobanu, Ivan Iliev si Sergiu Filat sint primii campioni mondiali din sezonul competitional  2013. Debutantul intrecerilor Gabriel Ciobanu, elev la Liceul teoretic cu profil sportiv nr.2 din Chisinau, a vizitat impreuna cu sora Ina si taticul sau Vladimir Ciobanu sediul CNO.  Nicolae Piatac, prim vicepresedinte CNO, i-a oferit un cadiu olimpic, indemnindu-l pe talentatul sportiv sa munceasca cu aceeasi abnegatie la antrenamente pentru a inregistra noi succese.

Petru Iovu, elev la LIRPS,  a fost unicul premiant al campionatului European din cei opt reprezentanti ai Moldovei,  deplasati la intreceri . Detinatorul medaliei de bronz la categoria 54 de kilograme a fost felicitat de catre Victor Peicov, vice-presedinte CNO, presedinte al Federatiei de Lupte. Sincere felicitari i-au fost adresate si antrenorului emerit al Republicii Moldova  Mihai Rusu, care asigura in prezent perfectionarea tenhica a talentatului  sportiv.

 Pentru elevii Scolii sportive specializate de judo, conduse de Dorin Gincu, procesul de pregatiri nu se intrerupe nici in perioada vacantei de vara. Concursul disputat in zilele de odihna  in sala specializata din strada Andrei Doga, a constituit un test de verificare in vederea selectarii lotului reprezentativ, care urmeaza sa participe la Campionatul Europei de juniori, programat in luna septembrie in Bosnia-Hertegovina.

In lista candidatilor in componenta  selectionatei Moldovei figureaza trei din cei patru frati Nacu de la Clubul Sportiv « Petrocub »  Hincesti. Alexei Nacu a urcat pe podiumul de premiere la categoria 73 de kilograme, unde principalul contraadversar la titlu a fost Catalin Capatina de la Wolf Club Chisinau.

Pentru citeva ore pasionatii jocului cu « fluturasii zburatori » au parasit salile sportive supraincalzite si au participat la o lectie de initiere in lumea badmintonului, desfasurata  in centrul capitalei. Am asistat la o actiune regionala, inscrisa in programul Zilei mondiale a badmintonului, evenimentul disputindu-se  concomitent in mii de orase din toate tarile lumii.



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑