Djokovic - Murray, finala masculină de la Wimbledon



Primii doi jucători ai lumii, Novak Djokovic și Andy Murray, își vor disputa ultimul act de la Wimbledon. Cu toate că Rafael Nadal a revenit în forță în 2013, Nole și Andy continuă să domine în cadrul turneelor de Grand Slam. 

În cursul după amiezei de duminică, principalii favoriți ai competiției se vor înfrunta pentru a treia oară în ultimele 10 luni într-o finală de Grand Slam (US Open 2012 - învingător Murray și Australian Open 2013 - titlu Djokovic). Astfel, singurul "rateu" a fost la Roland Garros, unde ultimul act a fost disputat de ibericii Rafa Nadal și David Ferrer.

Ambii jucători se vor afla pentru a doua oară în partida decisivă pentru titlu de la All England Club. Chiar și așa, Djokovic este singurul care a reușit să pună mâna pe trofeu, în 2011, în finală cu Rafael Nadal, în timp ce Murray a cedat anul trecut, în ultimul act, în fața lui Roger Federer. 

Scoțianul are astfel 4 finale consecutive de Grand Slam, în ultimele 12 luni: Wimbledon 2012, US Open 2012, Australian Open 2012 și Wimbledon 2013. La Roland Garros nu a participat din cauza unei accidentări la spate. 

Ocupanții primelor două locuri din lume s-au întâlnit de 18 ori până în prezent, iar scorul îi este favorabil lui Djokovic - 11-7. După finala câștigată la US Open, Murray a pierdut toate cele 3 partide disputate apoi împotriva lui Nole: Shanghai, Turneul Campionilor și Australian Open. 

Confruntarea de duminică va fi cea de-a 4-a într-o finală de Grand Slam, capitol la care tot sârbul deține supremația: 2-1. Acesta este unul dintre aspectele care îi dau încredere lui Nole. 

"Într-o finală nu poți spune că există favoriți, cu atât mai puțin când joacă principalii favoriți ai turneului. Consider că va fi un meci foarte greu, Andy a arătat că joacă excelent pe iarbă. Dacă ar fi să aleg un lucru care să mă ajute în această confruntare aș spune că este experiența anterioară. Am mai fost în finală la Wimbledon, succesul din 2011 îmi va rămâne pentru totdeauna în minte.", a spus Novak Djokovic înaintea finalei de duminică. 

De cealaltă parte, Murray își aduce aminte cu plăcere de Olimpiada din 2012, disputată pe același stadion precum finala de duminică. 

"Novak și Juan au făcut un meci extraordinar în semifinale. A fost o adevărată plăcere să urmărești multe puncte. Novak a arătat că stă foarte bine din punct de vedere fizic. Am jucat împotriva lui o singură dată pe iarbă și sper să repet cât de mult evoluția de atunci.

Am simţit o mare uşurare atunci când am obţinut trofeul de la US Open. A câştiga la Wimbledon reprezintă punctul culminant în acest sport.", a spus scoțianul. 

În cursul turneului olimpic de anul trecut, Murray l-a eliminat pe Djokovic în semifinale, cu 7-5, 7-5, iar apoi s-a impus fără emoții în finală, împotriva lui Roger Federer - 6-2, 6-1, 6-4

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑