Dominika Cibulkova, triumf neașteptat la Stanford!



Surpriză pe cimentul american, ÎN DIRECT la Digi Sport 1! În finala WTA de la Stanford (Statele Unite) favorita numărul 1, Agnieszka Radwanska, a câștigat primul set al disputei cu Dominika Cibulkova, cap de serie numărul 3. Slovaca a revenit însă și a obținut trofeul.

Slovaca și-a pierdut de două ori serviciul și a cedat prima manșă cu 3-6, fără drept de apel. Cibulkova a revenit însă în actul secund. Condusă cu 1-0, 2-1 si 3-2, jucătoarea aflată pe locul 21 WTA a egalat de fiecare dată. Cibulkova a realizat break-ul în game-ul șapte și și-a adjudecat apoi setul cu 6-4.

În decisiv, după două ore și jumătate de la prima minge, cele două jucătoare nu au excelat deloc la serviciu. Radwanska a reușit două break-uri, cu unul mai puțin decât jucătoarea din Slovacia, care s-a impus din nou cu 6-4, arătând un psihic solid pe final de meci, reușind breakul decisiv la scorul de 5-4 pentru ea. Sportiva născută la Bratislava a avut nevoie de cinci mingi de meci pentru a o doborî pe Radwanska, finalizând meciul cu un backhand ucigător.

"Când am ratat prima minge de meci mi-am spus 'Nu se poate!' Apoi a venit a doua, a treia și i-am oferit și o șansă de break pentru revenirea în meci. N-a fost deloc ușor, parcă a durat o eternitate ultimul game. Eram foarte obosită, simțeam asta în picioare, dar nu puteam renunța", a declarat la final Cibulkova, după ce a fost felicitată chiar pe teren de tatăl său, Milan.

Radwanska tocmai o bătuse cu 6-0, 6-0
Pentru Cibulkova, victoria din finala de la Stanford reprezintă cel de-al treilea turneu WTA câștigat în carieră, după cel de la Moscova, în 2011, respectiv Carlsbad, în 2012. În luna ianuarie, cele două jucătoare s-au întâlnit în finala de la Sydney, unde poloneza s-a impus cu 6-0, 6-0!

Cibulkova a ajuns astfel la a treia finală câștigată în opt tentative, iar succesul din SUA o va aduce de pe locul 25 mondial pe poziția a 21-a. Radwanska a pierdut a cincea finală din 17 disputate și a sintetizat simplu eșecul: "Nu am profitat atunci când am condus cu 4-2 în setul decisiv și am plătit scump pentru asta"

160 centimetri este înălțimea Dominikăi Cibulkova, una dintre cele mai scunde jucătoare din circuitul WTA

jucătoare a eliminat slovaca în drumul spre ultimul act, printre care și Sorana Cîrstea, în semifinale (DETALII)

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑