Adunarea Generala a Federatiei Internationale de Tenis



Federatia Internationala de Tenis ITF a celbrat in acest an jubileul de 100 de ani din ziua infiintarii. Locul desfasurarii Adunarii Generale - Paris - a fost ales nu intamplator, asa cum anume aici s-a petrecut instituirea ITF.

In rand cu alte tari-membre ITF, in cursul Conferintei a pariticipat si tara noasta, Republica Moldova, ce a fost reprezentata de catre Presedintele FTM Tauber Marina.

 Orarul Adunarii a fost incarcat si intens, data fiind diversitatea subiectelor si intrebarilor ridicate atat de conducerea ITF, cat si de reprezentantii natiunilor participante la Conferinta.

Traditional, au fost prezentate rapoarte anuale a tuturor departamentelor ITF, precum si au fost introduse modificari in Statul ITF si regulamentele Davis Cup by BNP Paribas si Fed Cup by BNP Paribas.

Unul din subiectele de baza a ordinei de zi a fost alegerea membrilor conducerii ITF pe urmatorii 2 ani, iar cei alesi sau re-alesi au fost:

Tarak Cherif, Tunisia

Sergio Elias, Cile

Jean Gachassin, Franta

Jack Graham QC, Canada

David Haggerty, SUA

Stephen Healy, Australia

Anil Khanna, India

Juan Margets, Spania

Roman Murashkovsky, Rusia

Stuart Smith OBE, Marea Britanie

Rene Stammbach, Elvetia

Jon Vegosen, SUA

Georg Von Waldenfels, Germania

Profilul membrilor conducerii ITF poate fi gasit aici

In cursul Conferintei, Presedintele Federatiei Internationale de Tenis ITF, Francesco Ricci Bitti si Presedintele Federatiei Europene de Tenis Tennis Europe Jacques Dupré, au fost invitati de catre Presedintele FTM Tauber Marina, sa viziteze Moldova, anume cu ocazia meciului Davis Cup  R.Moldova - Portugalia.

De asemenea, s-au petrecut cateva intilniri cu sefii diferitor departamente in cauza. Subiectul principal, a fost desigur, organizarea Davis Cup la Chisinau, dar au fost atinse si discutate si detalii referitor la dezvoltarea in continuare a tenisului national, intrebari privind petrecerea turneelor aditionale pentru junior pe teritoriul tarii noastre si urmatorii pasi in scopul popularizarii tenisului in rindul veteranilor si amatorilor.

La sfirsitul AGM, Republicii Moldova si altor tari le-au fost inmanate certificate de onoare, confirmand aportul adus in dezvoltarea tenisului mondial.

Foto

Mai multa informatie 

Serviciul de presa FTM. 

 



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑