Sextupla campioană a Finlandei la hochei, Jokerit, a renunţat la competiţia internă şi s-a mutat în Rusia



Sextupla campioană a Finlandei la hochei, Jokerit , a renunţat la competiţia internă şi s-a mutat în Rusia. Formaţia Jokerit a anunţat că va participa în Liga Continentală de hochei din sezonul 2014-2015. "În lipsa unei ligi europene de hochei, KHL este cea mai bună opţinune", şi-a motivat decizia preşedintele clubului.

"Personal, am încercat să creez o ligă europeană, dar nu a mers. Nu am renunţat niciodată la această idee. În lipsa unei astfel de competiţii, KHL este cea mai bună posibilitate pentru Jokerit să se dezvolte", a declarat patronul HC Jokerit, Harry Harkimo.

Astfel, numărul ţărilor din Liga Continentală de hochei se va mări la nouă. În prezent, în competiţie participă 21 de echipe din Rusia şi câte o echipă din Ucraina, Letonia, Cehia, Slovacia, Croaţia, Belarus şi Kazahstan. Liga a fost fondată în 2008, după modelul NHL. Echipele participante joacă mai întâi în sezonul regulat, iar cele mai bune se califică în play-off, unde luptă pentru principalul trofeu, numit Cupa Gagarin.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑