Молдо-приднестровская история про каяк-каное...



Moldova este o ţară cu mare tradiţie în kaiac-canoe. Dacă înainte vreme disensiunile dintre Moldova şi Regiunea Autoproclamată Transnistria nu existau pe teritoriu sportiv, de ceva vreme încoace, în special la kaiac-canoe, aceste lucruri se întâmplă. Pe Nistru, la cluburile din Bender şi Tiraspol, se face performanţă la kaiac-canoe.

Gurile rele spun că aceste grupări sportive ar fi finanţate din Rusia, motiv pentru care şi vârfurile de acolo pleacă spre această ţară. Se pare că ipoteza poate fi confirmată faptic, în condiţiile în care în lotul olimpic rusesc regăsim nume ca Pogreban, Korovashkov, Yurchenko sau Dyachenko. O întâmplare nefireascăp s-a petrecut în 2005, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care a avut loc la  Lignano, în Italia.

Atunci, delegaţia noastră l-a desemnat pe Pogreban să fie port-stindard pentru Moldova, la festivitatea de deschidere. Deşi nu a refuzat, sportivul nu a putut să îşi îndpelinească misiunea d eonoare, deoarece exact în aceeaşi zi antrenorului lotului de kaiac-canoe, Veaceslav Sasciulov, a programat o şedinţă d epregătire care s-a întins până seara târziu, la ora 21.00. Astfel, Pogreban a ratat ceremonia. Să fie doar o simplă coincidenţă?

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑