Lewis Hamilton va pleca din pole position pe Hungaroring



Pe Hungaroring, Lewis Hamilton va pleca din pole-position pentru a 4-a oară în carieră. Circuitul maghiar găzduiește etapa cu numărul 10 din sezonul Formulei 1 și precede vacanța de vară.

Britanicul a câștigat în capitala Ungariei în 2007 și în 2009, dar din pole-position a plecat Alonso. A făcut-o din nou în 2012, când a pornit primul. Acum a obținut un nou pole position, ocazie prin care a devenit cel mai bun pilot din sezon la capitolul calificări.

Și totuși, are mai multe pole-uri decât Sebastian Vettel sau Nico Rosberg, dar nu are și victorii în 2013. Pista este scurtă, îngustă și sinuoasă, ceea ce constituie un dezavantaj pentru un monopost puternic precum Mercedes AMG, și implicit pentru Hamilton. Britanicul știe acest lucru, motiv pentru care nici nu a fost extrem de fericit la conferința de presă. A strălucit însă Sebastian Vettel, care împarte linia întâi la startul din Ungaria cu Hamilton.

Vettel este lider în clasamentul general și are un ritm de cursă mai bun, plus că a reușit în ocaziile anterioare din acest an, când a plecat de lângă pilotul Mercedes, să îl surclaseze la finalul cursei. Vettel, campionul mondial en-titre, este și liderul general, avansul său fiind, înainte de startul de mâine, de 34 de puncte față de Fernando Alonso.

Spaniolul de la Ferrari nu se regăsește nici măcar în linia a doua la start, locurile 3 și 4 în calificări fiind câștigate de Romain Grosjean, de la Lotus F1, și Nico Rosberg, de la Mercedes AMG. Alonso împarte linia a 3-a cu Kimi Raikkonen. Atât ibericul, cât și Kimi au mai câștigat pe Hungaroring, un circuit pe care Lewis Hamilton are cele mai multe victorii: trei la număr, și pe care Sebastian Vettel nu a triumfat niciodată.

Se poate întâmpla duminică, în direct și în exclusivitate pe Digi Sport 1, de la ora 15:00, avanpremiera Grand Prix-ului maghiar fiind făcută în emisiunea Grila De Start, care va începe la ora 14:00. 

 /></p>
<p>
<object classid=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑