O călătorie fascinantă în împărăţia ŞAHULUI (un nou manual de șah)A fost editat un nou manual de șah! Autorii, Lidia şi Valeriu Coadă, vă oferă o călătorie fascinantă în împărăţia ŞAHULUI.

Jocul de șah este cel mai vechi și cel mai răspîndit în lume. Rolul pozitiv al șahului în educația și dezvoltarea copiilor a fost demonstrat de numeroase cercetări științifice. În peste treizeci de țări: SUA, Germania, Franța, Rusia, China, Marea Britanie, Spania, Italia, Cehia, Serbia, Bulgaria, Argentina, Venezuela, Peru, Armenia, Georgia șahul face parte din curricula școlară. Urmează să fie introdus în sistemul de învăţământ din Uniunea Europeană, după ce Parlamentul European a aprobat Declaraţia scrisă nr.50/2012, declaraţie în care sunt specificate avantajele introducerii studiului şahului în şcoli, învăţarea jocului de şah pe baza unei programe concepute ca un instrument de lucru eficient, cu ajutorul unei metodologii proprii, de la simplu la complex. Studiul şahului le dezvoltă copiilor capacitatea de a socializa, îi disciplinează, îi învaţă să lucreze în echipă. 

 width=

 width=

 "Șahul în școală" - o carte recomandată celor care doresc să descopere o lume mai puțin cunoscută de ei - lumea șahului!  Copilul este motivat pas cu pas să cunoască regulile jocului, pornind de la simplu la complex. Exercițile parcurse în cele 26 de lecții antrenează atenția, memoria, în mod deosebit gîndirea, cultivă răbdarea, perseverența și concentrarea - abilități esențiale pentru a reuși în viață.

O carte de șah colorată - adevarată unealtă în educația copiilor!
Manualul a fost elaborat in conformitate cu ghidul metodic pentru profesori de sah al autorilor Viorel Bologan, mare maestru international, doctor in stiinte pedagogice si Evghenia Kuciumova doctor in stiinte pedagogice.

Descoperiți și dumneavoastră magia jocului de șah in viața celor pe care îi iubiți.

Fiecare clipă conteaza!

 width=

Comandați acum o carte pentru copilul la care țineți si veți rămîne mulțumiți!

e-mail:  lidia.coada.70@inbox.ru

mobil:  069481636

Источник – Федерация шахмат


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИsports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑