Caleidoscop sportiv



La un interval de trei saptamini, Cristina Budescu, 48 kilograme, pentru a doua oara a cucerit medalia de bronz in cadrul turneelor contind pentru Cupa Europei la Judo, juniori si junioare. Dupa succesul repurtat in orasul Park din Ungaria, discipola antrenorilor emeriti ai Moldovei Alexei si Irina Colin s-a clasat pe locul III la intrecerile disputate in orasul  Berlin. Cristina Budescu este originara din Milesti, Nisporeni, iar afirmarea plenara in judoul modern a cunoscut-o la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.basket

Federatia de Baschet, condusa de presedintele Octavian Bucol, consemneaza doua succese importante. Selectionata de veterani s-a
clasat pe locul II in cadrul Campionatului Mondial, disputat in Grecia. Bravii nostri maestri au concurat la grupa de virsta +55 ani, au invins consecutiv reprezentativele din Peru, Letonia si Slovenia, cedind doar in partida finala, sustinuta in compania Germaniei. 

Lotul national masculin de baschet U 18 a ocupat locul doi  la Campionatul Europei, Divizia C. Turneul a reunit  in Andorra echipe din sase state ale vechiului continent. Formatia   Moldovei a fost intrecuta doar de catre reprezentativa statului San Marino (103-100).

tabloLiderii echipei de natatie a Republicii Moldova au revenit din Barselona de la Campionatele Mondiale la probe nautice. Presedintele Federatiei Alexandr Goreacev a remarcat comportarea promitatoare a Tatianei Perstniova, autoare a doua noi recorduri nationale in probele de 100 si 200 metri spate, cu rezultatele de 1.03.59 si respectiv 2.17.19, performante ce depasecs normativele « A » de calificare pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2014.

Tatiana Chisca a ocupat locul 43 pe distanta de 50 metri bras,iar Artiom Gladun a finisat pe locul 32  pe distanta de 50 metri spate.

Alexandr Denisiuc, candidat pentru Jocurile Olimpice din 2016,s-a remarcat in cadrul campionatului deschis al Italiei la yahting,

yahtingcucerind locul 2 in clasa LAZER. Reamintim, ca in ciclul olimpic precedent  Alexandr Denisiuc a mai avut nevoie doar de  doua puncte pentru obtinerea unei calificari pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Pe plan intern un interes deosebit a trezit turneul contind pentru Cupa Moldovei la lupte libere, seniori.Iata numele invingatorilor in ordinea categoriilor de greutate : Clim Grec, Comrat, 55 kg, Andrei Perpelita, Stefan Voda, 60 kg, Mihai Sava, Fundul Galbenei, Hincesti, 66 kg, Alexandru Burca, Calarasi, 74 kg, Petr Ianulov, Comrat, 84 kg, Andrei Romanov, Comrat, 120 kg. La intreceri au asistat Dragos Hincu, viceministru al sportului, Victor Peicov, presedinte la Federatiei de lupte,vicepresedinte CNO. Invingatorii au obtinut dreptul de a participa la Campionatul Europei, programat in perioada 13-20 septembrie la Budapesta.



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑