Amicalul cu Italia schimbă programul în Liga 1 şi Cupa României. Derby-ul Dinamo-Steaua e afectat!



**Amicalul cu Italia schimbă programul în Liga 1 şi Cupa României.** Derby-ul Dinamo-Steaua e afectat!

România va juca un amical de gală pe 17 noiembrie, la Bologna, urmând să întâlnească Italia, dar confrunatrea cu squadra azzurra i-a pus în dificultate pe oficialii LPF şi FRF, care s-au văzut obligaţi să modifice programul competiţional.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul LPF, secretarul general al Ligii, Justin Ştefan, a explicat ce modificări va suferi calendarul în urma partidei cu Italia.

"Acest meci amical a dat peste cap programul competiţional aprobat iniţial de Comitetul Executiv al FRF, motiv pentru care am fost nevoiţi să solicităm mutarea meciurilor din Cupa României programate pe 1, 2 şi 3 decembrie pentru datele de 15, 16 şi 17 decembrie.

Astfel, programul competiţional al Ligii 1 urmează să fie modificat pentru etapele 18, 19 şi 20, care vor fi cu o săptămână înainte. Adică, prima etapă intermediară se va duce în week-end, iar celelalte etape vor curge în mod normal", a spus oficialul LPF.

Decizia a schimbat şi data disputării marelui derby Dinamo - Steaua, programat iniţial la mijlocul săptămânii 16-22 noiembrie. Conform noii programări, ”El Clasico de România” se va juca la finalul săptămânii respective, în weekend-ul 20-22 noiembrie.

Astfel, Dinamo-Steaua se va juca în același sfârșit de săptămână cu El Clasico Real Madrid-Barcelona.

Etapa a 18-a era una intermediară, dar acum se va juca în datele în care era programată etapa a 19-a, în weekend-ul 20-23 noiembrie.

Etapa a 19-a a fost ”împinsă”, astfel, în locul etapei cu numărul 20, care va deveni etapă intermediară și va avea loc pe 2-3 decembrie, când erau programate sferturile de finală ale Cupei României. Acestea din urmă vor fi mutate la jumătatea lunii, în perioada 15-17 decembrie.

România şi Italia se vor întâlni pe data de 17 noiembrie, pe Stadio Dall'Ara, din Bologna, începând cu ora 21:45.

Ambele echipe sunt calificate la EURO 2016, România de pe locul al doilea în Grupa F, iar Italia în calitate de câştigătoare a Grupei preliminare H, în faţa Croaţiei şi Norvegiei.

Ultima întâlnire dintre cele două reprezentative datează din anul 2010, când, tot pe 17 noiembrie, la Klagenfurt (Austria), într-un amical, cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑