Apără Tătărușanu! Fostul portar al Stelei a avut două reflexe salvatoare în ultimul amical al Fiorentinei



03 августа 2014

 

**VIDEO** Apără Tătărușanu! Fostul portar al Stelei a avut două reflexe salvatoare în ultimul amical al Fiorentinei

Vești bune din fotbalul italian. Portarul român Ciprian Tătărușanu (28 de ani) primește din ce în ce mai multă încredere din partea antrenorului Vincenzo Montella. El a jucat ca titular în 4 din cele 5 amicale disputate în această vară de formația "viola".

Fostul campion al Stelei a fost integralist în finala de la Copa EuroAmericana, câștigată la Lima de toscani în fața lui Universitario, scor 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Josh Brillante.

Alt treilea meci amical jucat de Fiorentina în America de Sud nu l-a mulțumit pe deplin pe Montella, deoarece italienii au avut o primă repriză ștearsă, în care nu și-au creat prea multe ocazii. Mai mult, Tătărușanu a intervenit salvator la o fază fixă, în care a respins o lovitură de cap periculoasă cu un reflex bun. La pauză s-a intrat cu 1-0, iar golul minunat înscris de Brillante după pauză, cu un șut plasat din careu, a stabilit scorul final al partidei.

Fiorentina a dominat teritorial și partea a doua a meciului, iar Roncaglia a fost aproape de golul desprinderii, dar a șutat în bară din voleu. Ultima ocazie a celor de la Universitario, un cap din centrul careului, a fost rezolvată de același foarte inspirat Tătărușanu. Peruanii au avut doar trei șuturi cadrate, toate respinse de goalkeeperul român, care a jucat 90 de minute, reușind o prestație apreciată de presa italiană.

Gazzetta dello Sport l-a remarcat pe, Tătărușanu, "protagonistul finalului de meci", dar jurnaliștii sunt rezervați în privința șanselor sale de a deveni titularul postului. Cel mai probabil, Montella îi va mai testa pe Neto și pe Tătărușanu înainte de a decide goalkeeperul care va intra în echipa de start în prima etapă a campionatului, pe 30 august, cu AS Roma.

În altă ordine de idei, Fiorentina a renunțat la doi dintre jucătorii care au făcut parte din lot sezonul trecut. Marvin Compper a fost vândut definitiv la divizionara secundă germană RB Leipzig, în vreme ce atacantul Ante Rebic a fost împrumutat la același club.

Fiorentina (3-5-2): Tătărușanu; Roncaglia, Gonzalo, Savic; Vecino (Pasqual), Brillante, Pizarro, Borja Valero (Rafal Wolski), Vargas (c); Rossi (Iličić), Gomez (Babacar).

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑