Jari-Matti Latvala a câștigat Raliul Finlandei în competiţia WRC



03 августа 2014

 

Jari-Matti Latvala a obținut victoria în Raliul Finlandei, la finalul unui duel aprins cu Sebastien Ogier, campionul mondial en-titre. Lupta s-a purtat până pe ultimii metri ai ultimei probe speciale, la final ecartul dintre primii doi clasați fiind unul de doar 3.6 secunde. 

Jari-Matti Latvala a câștigat Raliul Finlandei, a opta etapă a Campionatului Mondial.

Latvala a reușit să se impună cu un avans de 3,6 secunde în fața coechipierului său de la Volkswagen, francezul Sebastien Ogier, deținătorul titlului mondial.

Ultima zi a cursei a cuprins trei probe speciale, în lungime totală de numai 36 kilometri cronometrați, pe parcursul cărora clasamentul general nu a mai suferit nicio modificare față de ziua precedentă, finlandezul reușind să-și țină rivalul la distanță până la final.

Jari-Matti Latvala a înregistrat cu această ocazie cel de-al 3-lea succes din acest sezon, după cele din raliurile Suediei și Argentinei, și al 11-lea din cariera sa în WRC, începută în 2002, la numai 17 ani. Grație acestei victorii, el s-a apropiat la 44 de puncte de Ogier, liderul clasamentului general al Mondialului de raliuri, cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

Britanicul Kris Meeke, autorul unei curse aproape perfecte în spatele celor doi piloți de la Volkswagen, a completat podiumul Raliului Finlandei.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri se va disputa în Germania, în perioada 22-24 august.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑