"IronMan-ul" Moldovei este de neoprit. Sportivul amator îşi doreşte să ajungă la cea mai grea cursă de alergat din lume



03 августа 2014

 

După doi ani de antrenamente şi-a văzut visul împlinit! Dmitri Voloşin a devenit primul moldovean care a obţinut titlul de IronMan. Sportivul amator a realizat performanţa în Elveţia, unde a înotat, a mers cu bicicleta şi a alergat timp de 13 ore fără să se oprească vreodată.

Dmitri Voloşin a obţinut o performanţă istorică după ce a ajuns la finişul triatlonului extrem IronMan de la Zurich în 13 ore şi 21 de minute.  În acest timp, moldoveanul a înotat 3,8 kilometri, a parcurs o distanţă de 180 kilometri cu bicicleta şi a alergat 42 kilometri fără să se oprească.

"Am înotat undeva la mijloc. A fost foarte vesel. Toţi se împingeau, se loveau, să trăgeau de mâini şi picioare. Mi-a plăcut mult această porţiune. Cel mai greu a fost mersul cu bicicleta. A fost monoton. Te pui în poziţia aerodinamică şi timp de şapte ori face aceleaşi mişcări", a spus Dmitri Voloşin.

Potrivit regulamentului, orice participant care parcurge distanţa în mai puţin de 17 ore primeşte titlul oficial de IronMan. Ca urmare, Voloşin s-a ales şi el cu această distincţie, devenind primul moldovean care a obţinut o asemenea performanţă.

"A fost o zi foarte lungă. Se părea că nu se mai termină. Îmi trecea prin gând să mă opresc, să las totul. Mă întrebam de ce fac asta. La IronMan este important să fii pregătit psihologic şi să fii conştient de distanţa pe care trebuie să o parcurgi", a adăugat el.

După ce şi-a pus la încercare corpul la un triatlon de tip IronMan, Voloşin nu are de gând să se oprească. Acesta visează să ajungă la cea mai grea competiţie de alergat din lume.

"Maratonul "Des Sables", din pustiul Sahara, unde trebuie să alergi 270 de kilometri în şase zile. După ce alergi 50-60 kilometri cu rucsacul în spate, cazi pe nisip, mânănci o mâncare rece, iar a doua zi, cu bătături la picioare alergi mai departe. Şi aşa timp de şase zile", a mai zis bărbatul.

Dmitri Voloşin practică sportul abia de doi ani. În această perioadă, sportivul amator a reuşit să participe la mai multe competiţii extreme, cum ar fi Maratonul de gheaţă de la Baikal sau "Evadarea din închisoarea Alkatraz".

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑