"Nu mă autopropun la Dinamo, vin gratis". Omul care ştie cum să îi deblocheze pe "câini"



 

**VIDEO**

VIDEO Dinamo - Viitorul 1-5. Cea mai drastică înfrângere a lui Dinamo din ultimii 30 de ani nu putea rămâne fără ecouri în tabăra roș-albilor.

În ultimele două meciuri, cu CS Universitatea Craiova și Viitorul, Dinamo a încasat nu mai puțin de 8 goluri și a marcat unul singur, iar un fost căpitan al "câinilor", Giani Kiriță (foto - în stânga), trage un nou semnal de alarmă.

Fostul fundaș central, coleg de generație cu Cătălin Hîldan și Florentin Petre, spune că roș-albii au nevoie de mai mulți jucători români și, mai ales, de lideri.

Giani Kiriță (38 de ani), care a jucat 9 ani la "câinii roșii" (din 1997 până în 2003), se oferă voluntar să poarte discuții cu actualii jucători din Șoseaua Ștefan cel Mare, considerând că acolo nu se află nimeni, momentan, care să îi educe în spiritul lui Dinamo.

"Sunt foarte multe semne de întrebare, după ce pierzi cu 0-3 la Craiova și 1-5 cu Viitorul. Trebuie să mai aducem și mai mulți jucători români la echipă. Pe vremea mea, era altceva. Când intram pe teren, jucam unul pentru altul și probabil că asta lipsește la Dinamo, la ora actuală. În primul rând, lipsesc un lider sau doi. Cine îi educă pe acești tineri, chiar dacă sunt talentați?", a declarat Giani Kiriță, în cadrul unui interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport.

"Nu mă autopropun la Dinamo, în niciun caz. Mă ofer gratis, să stau de vorbă cu jucătorii o dată pe săptămână. Le-aș spune foarte multe și cu siguranță m-ar asculta.", a adăugat fostul căpitan al lui Dinamo.

"Probabil că jucători cum am fost eu, Florentin Petre sau Marius Niculae, care suntem cu sufletul la Dinamo, am avut performanțe și ne-am rupt picioarele pentru echipa asta, nu intrăm în proiectul ăsta al lor. Sunt oameni care, între ghilimele, 'se ocupă' de asta.", a mai precizat Giani Kiriță.

5 trofee a câștigat Giani Kiriță în România, toate cu Dinamo: două titluri de campion în Liga 1 (2000, 2002) și 3 Cupe ale României (2000, 2001, 2003).

4 meciuri are Kiriță în prima reprezentativă a României, pentru care a jucat în 2000 și în 2001.

151 de meciuri și 9 goluri are Giani Kiriță în Liga 1 pentru Dinamo.

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑