Percheziții la Federația Germană de Fotbal. Ce dovezi caută procurorii



foto: digisport.ro

Percheziţii la sediul Federaţiei Germane de Fotbal! Parchetul din Frankfurt a anunţat că aceste acţiuni au fost întreprinse în urma dezvăluirilor din ultimele săptămâni privind atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2006.

Pe lângă sediul Federaţiei Germane de Fotbal, agenţii fiscului au percheziţionat şi domiciliul actualului preşedinte al forului german de fotbal, Wolfgang Niersbach, dar şi pe cel al predecesorului său, Theo Zwanziger.

"Percheziţiile vizează suspiciunile de fraudă fiscală în jurul plăţii controversate a 6,7 milioane de euro, efectuată către FIFA acum zece ani de Comitetul de Organizare al Cupei Mondiale 2006", a spus procurorul Nadja Niesen.

Potrivit presei germane, Comitetul de Organizare din Germania a cumpărat voturi pentru obţinerea organizării turneului final.

Federaţia Germană de Fotbal a negat acuzaţiile, recunoscând totuşi plata unei sume de 6,7 milioane de euro către FIFA, fără legătură însă cu această competiţie.

În acea perioadă, Niersbach era membru al comitetului de organizare, sub conducerea lui Franz Beckenbauer, legendă a fotbalului german.

Niersbach a asigurat că nu a existat un fond secret şi nu s-a dat mită, fără să poată totuşi explica precis destinaţia celor 6,7 milioane de euro plătite de federaţie.

El susţine că preşedintele FIFA, Sepp Blatter, şi Franz Beckenbauer au avut o discuţie în ianuarie 2002. În cadrul întâlnirii, Blatter a vorbit despre o subvenţie de 170 de milioane de euro pentru a ajuta Germania să organizeze Mondialul din 2006.

Potrivit lui Niersbach, comisia de finanţe a FIFA a cerut 6,7 milioane de euro pentru a debloca subvenţia.

FIFA a respins afirmaţiile făcute de Niersbach.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑