Eusebio a fost condus pe ultimul drum de zeci de mii de admiratori. " Îl voi ţine minte pentru totdeauna"



 

Eusebio a fost condus pe ultimul drum de zeci de mii de suporteri! Fanii s-au adunat în faţa stadionului Da Luz şi şi-au luat rămas bun de la legendarul fotbalist, care a decedat duminică. În Portugalia este doliu naţional timp de trei zile după moartea fostului jucător lusitan.

Numeroşi fani s-au adunat în faţa stadionului Da Luz pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului fotbalist portughez, Eusebio. Statuia acestuia a fost acoperită cu fulare, tricouri ai echipei Benfica Lisabona dar şi cu flori. Sicriul lui Eusebio a fost depus ulterior în interiorul stadionului.

"Am venit aici pentru a lăsa tricoul meu şi a-i aduce un omagiu lui Eusebio. Benfica pentru totdeauna!".

"Pentru mine Eusebio va rămâne un mare jucător, un idol. Îl voi ţine minte pentru totdeauna. El a oferit portughezilor multă fericire. Îl vom iubi mereu".

Eusebio a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce suferit un stop cardiorespirator. Poreclit "Pantera Neagră" pentru viteza şi spaima pe care a băgat-o în adversarii săi, Eusebio s-a remarcat cel mai mult la Benfica, dar şi la naţionala Portugaliei pe care a ajutat-o să câştige medalia de bronz la Campionatul mondial din 1966, competiţie la care Eusebio a fost desemnat golgheter, cu nouă reuşite.

Doi ani mai târziu, alături de echipa sa Benfica Lisabona, Eusebio s-a calificat în finala Ligii Campionilor, dar echipa sa a pierdut în faţa lui Manchester United. Eusebio s-a retras din activitate în 1979, ultima sa echipă fiind New Jersey Americans. Pentru naţionala Portugaiei el a disputat 64 de partide, în care a marcat 41 de goluri.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑