Cel mai important jucător din lotul Borussiei Dortmund a fost desemnat fotbalistul anului în Africa



Foto: justgoodvibe.com

Vedeta echipei Borussia Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang, a fost declarat cel mai bun fotbalist al Africii în anul 2015. Jucătorul din Ghabon a oprit hegemonia lui Yaya Toure, care a câştigat acest titlul în ultimii 4 ani.   

Atacantul din Ghabon a primit această distincţie la o ceremonie festivă din capitala Nigeriei, oraşul Abuja.

În urma sondajului Aubumeyang a acumulat 143 de voturi şi i-a depăţit în top pe mijlocaşul formaţiei Manchester City, Yaya Toure, şi jucătorul lui Swansea City, Andre Ayew.

Anul trecut Aubumeyang a înscris 42 de goluri pentru Borussia Dortmund şi selecţionata Gabonului.

"Ştiţi, este foarte plăcut să câştig premiu, la care pretind asemenea jucători ca Yaya Toure şi Andre Ayew. Pentru mine este o mare onoare să câştig acest titlul, deaoerece ei sunt fotbalişti mari, pe care îi admir", a spus Aubumeyang.   

Yaya Toure a rămas dezamăgit de rezultatul sondajului. Jucătorul din Coasta de Fildeş a fost declarat cel mai bun fotbalist african în ultimii 4 ani: "Sunt destul de dezamăgit, dar nu vreau să mă plâng. Vreau să-l felicit pe Aubameyang. El a jucat bine în acest an. Noi trebuie să jucăm fotbal şi să ne facem datoria cât mai bine." 

În vârtsă de 26 de ani, Pierre-Emerick Aubameyang este ţinta principală a formaţiei Arsenal Londra în această perioadă de transferuri.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑