Construcţiile pentru Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro sunt în toi. "Totul va fi gata la timp"



08 августа 2014

 

Exact peste doi ani, la Rio, sunt programate Jocurile Olimpice de vară. Organizatorii, care vor să evite întârzierile cu construcţiile după experienţa de la Campionatul Mondial de fotbal, au anunţat că 55 la sută dintre bazele care vor găzdui întrecerile sportive sunt deja gata. În infrastructură au fost investite peste 25 miliarde de dolari.

Oficialii brazilieni spun că mai au de făcut o nouă magistrală de metrou, care va lega centrul metropolei braziliene de satul olimpic şi complexul "Barra Olympic Park", unde vor avea loc 20 dintre cele 28 de discipline sportive de la Olimpiadă. Golf, rugby-7 şi kitesurfing vor fi cele trei genuri de sport noi care vor apărea în programul Jocurilor Olimpice de la Rio.

"Cel mai dificil este atunci când toţi cred că nu vom reuşi nimic. Au fost multe critici în timpul Cupei Mondiale. Vreau să spun că aceste persoane ştiu doar să declare că stadioanele nu vor fi gata şi va fi haos. Pot să zic că vom face tot posibilul pentru ca totul să fie gata la timp", a declarat primarul de Rio, Eduardo Paes.

Jocurile Olimpice de vară vor avea loc doar pentru a doua oară într-un oraș din emisferica sudică. În 2000, competiția s-a disputat la Sidney, Australia. Oraşul Rio de Janeiro a primit dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice din 2016, devenind primul oraş din America de Sud care va găzdui Olimpiada de vară.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑