Cosmin Contra critică tactica selecționerului: “Dacă Torje e cel mai periculos om în atac, avem o problemă!”



08 сентября 2015

**VIDEO** Cosmin Contra critică tactica selecționerului: “Dacă Torje e cel mai periculos om în atac, avem o problemă!”

România – Grecia 0-0. România a remizat, 0-0, și cu Ungaria, la Budapesta, și luni seara, la București, cu Grecia, în preliminariile Euro 2016. E a treia partidă oficială a tricolorilor încheiată cu acest scor, după ce în iunie a fost tot 0-0 la Belfast, cu Irlanda de Nord. Fostul internațional Cosmin Contra crede că de vină pentru seceta din ofensivă e tactica aleasă de selecționer.

Prin telefon, în direct la Fotbal Club, pe Digi Sport 1, Contra a analizat meciul cu Grecia, de pe Arena Națională. “Se pare că ne place 0-0. Cea mai bună echipă din Europa, defensiv, și cea mai slabă ofensiv, după Gibraltar.

Planul tactic a fost ce s-a văzut, a riscat doar ultimele 10 minute, când a băgat doi atacanți. În rest, probabil s-a dorit să nu se primească gol.

Cu 4 puncte suntem calificați 100%. Dar s-a văzut că Faroe primește foarte puține goluri, dar și înscrie și produce surprize. Cel mai sigur e să câștigăm primul meci cu Finlanda acasă și să facem un egal în Faroe.

Trebuie să încercăm să fim mai ofensivi acasă, să riscăm mai mult în atac. Dacă ajungem să îl avem pe Torje cel mai periculos om în atac, avem o problemă. Eu cred că Ciprian Marica nu trebuia să lipsească din aceste două meciuri. Are o mare experiență și se poate bate cu fundași masivi, ca cei ai Ungariei și Greciei. Atacanții pe care i-am avut nu puteau fizic să se bată cu fundașii centrali ai adversarilor.

Florin Andone putea să fie titular. A avut un sezon extraordinar la Cordoba. Keșeru, nu i-au făcut bine aceste schimbări dese în carieră. După meciul cu Ungaria, Andone era o soluție poate mai bună contra Greciei. Mi-a plăcut echipa la final, cu Andone și Keșeru atacanți. Cred că puteam să riscăm mai mult a doua repriză, pe fază ofensivă.

Mie îmi place echipa pe fază defensivă, stăm foarte bine în teren, suntem agresivi, facem tranziția foarte repede. Dar ne lipsește faza ofensivă, ne creăm foarte puține ocazii de gol și așa nu ai cum să câștigi meciuri. Nu putem la nesfîrșit să mergem la egal, cu două egaluri nu ne calificăm.

Cred că Ciprian Marica, o repriză, n-ar fi fost rău. Nu avem soluții viabile și n-ar fi fost rău să fie Marica în lotul echipei naționale. Ar fi adus plusul ăla în atac.”, a spus Contra, care a jucat de 73 de ori pentru echipa națională.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑