Record în Liga 1. Sezonul cu cei mai mulți fotbaliști străini. Au marcat aproape jumătate din totalul golurilor



Record în Liga 1. Sezonul cu** cei mai mulți fotbaliști străini.** Au marcat aproape jumătate din totalul golurilor

În actualul sezon al Ligii 1 au jucat 197 de fotbaliști străini, care au marcat aproape jumătate din totalul golurilor înscrise dim prima etapă și până acum.

Cu opt etape înainte de finalul campionatului, Steaua este lider, la nouă puncte distanță de locul al doilea ocupat de Astra și are cele mai mare șanse pentru a devfeni campioană, în timp ce lupta pentru Europa și pentru salvarea de la retrogradare este extrem de încinsă.
Doar Corona Brașov privește impasibilă etapele care au mai rămas de jucat, gândindu-se că de la anul se va întoarce în al doilea eșalon, din moment ce nu și-a depus dosarul de licențiere pentru sezonul viitor. 

La toate aceste rezultate au contribuit din plin și fotbaliștii străini, care au crescut, ca număr, în Liga 1 de la o ediție la alta. După ce și Nikola Antic a debutat pentru Gaz Metan Mediaș, contra celor de la Pandurii, scor 0-1 (DETALII AICI și VIDEO), numărul stranierilor din actualul sezon a crescut la 197, potrivit lpf.ro, ceea ce reprezintă un record absolut pe durata unui singur campionat.

Astfel, potrivit aceleiași surse, 58 de țări din întreaga lume au reprezentanți în primul eșalon din România. Mai mult, jucătorii străini au marcat împreună 219 goluri, aproape jumătate din totalul reușitelor în sezonul în curs (554).

Deși a plecat din Liga 1 în pauza de iarnă, golgheter continuă să fie Eric, acum la Al Ahli (DETALII AICI și VIDEO) (11 goluri), urmat de Hamza (acum la Botev Plovdiv), de asemenea și el plecat, și de Piovaccari - Steaua (ambii cu 9), podiumul fiind încheiat de Golubovic (Ceahlăul) (8 reușite).

Top 5 țări care au jucători în Liga 1

1. Brazilia - 29
2. Portugalia - 24
3. Franța - 14
4. Serbia - 11
5. Spania - 8

Top 5 echipe, după numărul fotbaliștilor străini utilizați

1. CFR Cluj - 20
2. Petrolul - 19
3. Pandurii - 17
4. SC Vaslui - 16
5. Gaz Metan - 14

Top 5 golgheteri Liga 1

1. Antal (FC Vaslui) - 12 goluri

2. Oliveira (Pandurii) - 11 goluri

3. Lemnaru (U Cluj) - 11 goluri

4. Budescu (Astra) - 10 goluri

5. Szekeli (ACS Poli Timișoara) - 10 goluri 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑