Un puști de origine marocană se anunță una dintre vedetele Barcelonei



010 августа 2014

 

**VIDEO** Un puști de origine marocană se anunță una dintre vedetele Barcelonei

Munir El Haddadi este un fotbalist care respectă rețeta patentată de mai multi ani cu succes în cadrul celebrei academii La Masia. În vârstă de 18 ani, acesta este un tânăr de origine marocană, dar care s-a născut în Spania și care acum bate cu putere la porțile primei echipe a catalanilor.

Sâmbătă seară, jucătorul care se află în curtea Barcelonei de la vârsta de 15 ani a bifat nu mai puțin de două goluri pentru lotul de seniori antrenat de Luis Enrique, plus o pasă decisivă.

Doar cinci minute i-au fost suficiente lui Munir să marcheze. Acesta a deschis scorul după doar cinci minute, din pasa lui Iniesta, cu o execuţie la colţul lung, iar apoi a oferit assist-ul la reuşita lui Sergi Roberto.

Munir a reușit să-și încununeze evoluția cu un al doilea gol încă din minutul 17, izbutind să majoreze avantajul catalanilor cu o lovitură de cap bine plasată. 

Ascensiunea jucătorului a început încă de la vârsta de 15 ani, când cele 32 de goluri marcate în 29 de meciuri pentru Rayo Majadahonda au atras rapid interesul unor grupări precum Real Madrid și Manchester City.

Fotbalistul a susținut probe și la Atletico, dar fără succes, pentru ca apoi să fie încorporat în divizia de tineri ai celor de la Barcelona, care au pariat pe potențialul său. A fost promovat rapid în echipa catalanilor care a jucat în ediția trecută a UEFA Youth League, iar Muniru a răsplătit încrederea acordată cu 11 goluri în 10 meciuri, fiind golgheterul competiției.

Imediat, numele său a fost pomenit pe listele de achiziții ale celor de la Arsenal, PSG și Bayern Munchen, dar Barcelona i-a extins pe 3 martie anul acesta contractul până în iunie 2016, fixându-i o clauză de reziliere curentă în valoare de 12 milioane de euro. Dacă jucătorul va debuta și la echipa mare într-un meci oficial, valoarea acesteia va sări automat la 35 de milioane de euro. 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑