Barcelona l-a prezentat pe Vermaelen. Primele declarații ale belgianului



010 августа 2014

 

**VIDEO** Barcelona l-a prezentat pe Vermaelen. Primele declarații ale belgianului

După 5 ani de zile în care n-a adus niciun fundaș central, Barcelona și-a întărit defensiva cu doi stopperi: francezul Jeremy Mathieu și belgianul Thomas Vermaelen. Fostul apărător al lui Arsenal a semnat un contract valabil pe 5 ani cu gruparea catalană și a fost prezentat oficial. Catalanii au plătit în schimbul său aproximativ 18 milioane de euro.

Ultimul transfer al Barcelonei va evolua cu numărul 23, purtat în trecut de nume grele ca Ivan De la Pena (1995-1998) sau Boudewijn Zenden (1998-2001). De asemenea italienii Francesco Coco (2001/02) și Thiago Motta (2003/04) dar și ibericii Oleguer (2004/07) și Isaac Cuenca au evoluat cu acest număr la Barcelona.

"E un vis devenit realitate acest transfer la Barcelona. Orice fotbalist și-ar dori să evolueze pentru acest club și eu nu sunt o excepție. Arsenal și Barcelona au stiluri de joc asemnănătoare și nu cred că este o coincidență faptul că foarte mulți jucători de la Arsenal au ajuns la Barcelona. De asemenea, acest aspect cred că mă poate ajuta să mă integrez mai repede" a declarat belgianul la prezentarea oficială.

></p><p>Ca și francezul Jeremy Mathieu, celălalt fundaș central cumpărat de Barcelona în perioada de mercato, apărătorul belgian de 28 de ani poate evolua și în flancul stâng însă ar prefera să fie folosit în centrul defensivei. <strong><em> a recunoscut belgianul.

Nu mai puțin de 7 jucători a cumpărat Barcelona în perioada de mercato: Luis Suarez (81 de milioane), Ter Stegen (12 milioane), Claudio Bravo (12 milioane), Rakitic (18 milioane), Halilovic (2 milioane), Jeremy Mathieu (20 de milioane) și Vermaelen (18 milioane). Gruparea catalană este de departe formația din la Liga care a cheltuit cei mai mulți bani pe transferuri în perioada de mercato, aproximativ 163 de milioane de euro. În afara lor, formația antrenată de Luis Enrique i-a mai recuperat pe Rafinha și Deulofeu, jucători împrumutați în sezonul trecut.

2009 este anul în care Vermaelen a semnat cu Arsenal, venind de la Ajax. A jucat 110 partide de campionat pentru "tunari"

12 milioane de euro este cota de piață a fundașului născut la Kapellen, pe 14 noiembrie 1985

Pe Vermaelen îl veți putea vedea în ediția viitoare din La Liga, care este transmisă ÎN EXCLUSIVITATE pe canalele Digi Sport, dar și pe site-ul digisport.ro începând din 23 august. În prima rundă Barcelona va primi pe Camp Nou vizita celor de la Elche, echipa lui Cristi Săpunaru.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑