SONDAJ Papp sau Mățel, pe dreapta, contra lui Feroe? ”Pe Papp l-am făcut fundaș dreapta că așa am vrut noi!”



010 октября 2015

 

**SONDAJ** Papp sau Mățel, pe dreapta, contra lui Feroe? ”Pe Papp l-am făcut fundaș dreapta că așa am vrut noi!”

VIDEO România - Finlanda 1-1. Pentru meciul cu nordicii, selecționerul Anghel Iordănescu a mizat pentru postul de fundaș dreapta pe Paul Papp (25 de ani), în ciuda recomandării celor de la Steaua de a-l selecționa pe Râpă.

La reunire, Iordănescu a explicat de ce l-a chemat pe Papp, fotbalist pe care de altfel l-a și utilizat contra finlandezilor, deși îl avea la dispoziție și pe Alexandru Mățel (25 de ani).

Marius Șumudică, antrenorul celor de la Astra Giurgiu, liderul la zi din Liga 1, a vorbit deschis despre cum vede el lupta pentru titularizare pe flancul drept al primei reprezentative și nu s-a sfiit să lase de înțeles că Iordănescu s-a pripit când a mizat pe fotbalistul de la Steaua.

”Eu am spus și data trecută, Mățel este un jucător care împinge bine flancul, are calitate, intră în combinații. El este mult mai fundaș dreapta decât Papp.

Pe Papp l-am făcut fundaș dreapta că așa am vrut noi. Papp este fundaș central, nu poate juca fundaș lateral niciodată, în opinia mea, poate greșesc. Ca fundaș lateral dă mult mai puțin decât ar da ca fundaș central. Are și fizic de fundaș central. Poate doar Maicon să mă contrazică cu fizicul pe postul de fundaș lateral”, a spus Șumudică, într-o convorbire telefonică găzduită de emisiunea ”Euro Fotbal”, de la Digi Sport.

Fostul antrenor al lui Mățel spune de ce actualul jucător al lui Dinamo Zagreb ar trebui folosit pe dreapta la națională în meciul cu Feroe.

”Mățel e mai fundaș dreapta. În plus, e și un jucător care se pliază pe terenul sintetic de acolo. Trebuie să ai o mobilitate, mingea circulă mai repede, trebuie să ai centrul de greutate jos. Poate greșesc, dar cred că Mățel trebuie să fie în bandă”, a conchis Șumudică la ”Euro Fotbal”.

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑