Bogdan Macovei și-a încheiat cariera sportivă



011 февраля 2014

 

Naționala olimpică a Moldovei a rămas fără de cel mai experimentat sportiv. Bogdan Macovei de 31 de ani care a concurat la sanie și a ocupat locul 36 la jocurile olimpice de iarnă de la Soci a declarat despre încheierea carierei sportive. El a decis să se ocupe de activitatea de antrenor. Bogdan Macovei planifică să creeze și să conducă naționala Moldovei la sanie. Corespondentul nostru la Soci Alexandru Botnari s-a întâlnit cu participantul la jocurile olimpice de iarnă. 

Alexandru Botnari, Corespondent TV7: «Pentru unul din cei 4 sportivi moldoveni, Olimpiada de la Soci a fost ultima în cariera sa sportivă. Bogdan Macovei, sanie, care a evoluat la 3 Olimpiade a decis să-și încheie cariera sportivă și să înceapă activitatea de antrenor».

Din cauza concurenței din naționala României Macovei a decis să evolueze pe arena internațională sub drapelul Moldovei. Astfel, el a debutat pentru mica sa patrie în anul 2003. La prima sa olimpiadă cea de la Torino românul naturalizat a ocupat locul 30. El nu a reușit, însă, îmbunătățească aceste rezultat la ele două ediții ale jocurilor olimpice de iarnă. La Soci Macovei a ocupat locul 36 și această olimpiadă a fost ultima pentru sportivul de 31 de ani.

După ce și-a încheiat cariera sportivă Bogdan Macovei a hotărât să se ocupe cu actuvitatea de antrenor. Participantul la 3 Olimpiade planifică să creeze naționala Moldovei la sanie. El a promis să doneze Moldovei sania pe care a evoluat.

Sportivii moldoveni la proba sanie evoluează la jocurile olimpice de iarnă începând cu 2002. La Solt-Leik-Citi a concurat un alt român Constantin Liviu Cepoi, pentru care Moldova a devenit o trambulină pentru participarea la Olimpiadă.

ALEXANDRU BOTNARI, NICOLAE BUCEAȚCHI SPECIAL PENTRU TV7, DE LA SOCI
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑