EXCLUSIV Florin Gardoș a fost la un pas de Astra! "Gigi Becali m-a sunat şi l-a luat imediat"



012 августа 2014

 

**VIDEO EXCLUSIV** Florin Gardoș a fost la un pas de Astra!

Florin Gardoș este foarte aproape de o plecare în Anglia, la Southampton. La 25 de ani, fundașul așteaptă cel mai important pas al carierei, însă în 2010 puteau să nu ajungă la Steaua, după ce Astra s-a interesat de transferul său.

Liță Dumitru, fostul antrenor al lui Gardoș de la Chiajna, a dezvăluit pentru Digi Sport că finanțatorul Stelei, Gigi Becali, a fost cel care l-a deturnat pe jucător, după ce a aflat de interesul Astrei, de la Giovanni Becali.

"Florin trebuia să plece la Astra. Se înțeleseseră cei de la club cu Astra, iar eu am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Giovanni", povestește Dumitru, care reproduce apoi discuția pe care a avut-o cu impresarul.

"Băi Giovanni, ăștia de la noi de la club vor să-l vândă pe Gardoș și e păcat, e un fotbalist senzațional și nici nu se cer bani mulți pe el. Băi, zice, te sun în 5 minute. Și m-a sunat în 5 minute Gigi Becali. Băi Gigi, uite așa și asa. Și l-au luat imediat. Atunci a fost pentru Gardoș pasul cel mare. L-am mai propus la Steaua, am vorbit cu Argăseală, dar mi-a spus că nu l-au vrut antrenorii".

Liță Dumitru spune și de ce Florin Gardoș nu s-a transferat la Steaua mai devreme.

"Pițurcă nici nu-l cunoștea pe Gardoș când a apărut în fotbal. Bumbescu i-a spus că este unul bun, Gardoș, iar atunci Piți a insistat, normal să insiste, pentru că era un copil bun, dar singurul care a insistat și a reușit să convingă pe toată lumea am fost eu.

Când Florin nu avea pe nimeni, niciun impresar, cei care conduceau fotbalul la Steaua au considerat că un jucător ca să joace titular sau să se exprime cum trebuie, trebuie să semneze cu ei. Copilul nu a semnat, probabil că din cauza asta nu a plecat de la Steaua mai devreme", a mai afirmat Dumitru.

Fostul antrenor al Concordiei Chiajna spune că Florin Gardoș se va adapta mai repede la fotbalul din Anglia decât Vlad Chiricheș, deoarece stelistul are un atu important față de jucătorul lui Tottenham.

"Gardoș are un mare avantaj față de Chiricheș, e un cap mai înalt decât el, iar la englezi fotbalul pe sus spune multe de tot. Gardoș este mai înalt și se joacă foarte mult cu centrări. Și Gardoș are avantajul acesta. În ceea ce privește fotbalul constructiv, combinativ, îl depășea Chiricheș, dar și Gardoș, cu timpul, a reușit să facă același lucru, când dispăruse Chiricheș".

Interviul integral cu Liță Dumitru poate fi urmărit în emisiunea Fotbal Club, care începe pe Digi Sport 1, de la ora 18:00!


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑