PREMIERĂ SPORTIVĂ. Un turneu internaţional de tenis pentru copii se va desfăşura într-o localitate rurală



012 сентября 2015
foto: gandul.info

Un turneu internaţional de tenis pentru copii se desfăşoară, în premieră pentru Moldova, într-o localitate rurală. La competiţie au venit concurenţi din toată ţară, Ucraina şi România, iar gazda evenimentului este satul Avdarma, raionul Comrat. Câştigătorii vor fi premiaţi mâine. 

Alexandru practică tenisul de doi ani. Meciul organizat în satul natal nu este primul la care participă. Micul sportiv s-a remarcat în România, Bulgaria şi Turcia.

Îmi place foarte mult tenisul şi depun mult efort la fiecare meci. Mă străduiesc să nu greşesc. Vreau să practic acest sport în continuare, să particip la turnee şi campionate mondiale. M-am gândit că părinţii vor fi mândri de mine."

Participanţii au rămas surprinşi de condiţiile în care se desfăşoară turneul internaţional:

"Condiţiile sunt bune. Aici totul este orientat spre îmbunătăţirea performanţelor sportivilor".

"În Chişinău nu sunt terenuri atât de bune ca aici. Particip pentru prima dată la astfel de competiţii internaţionale. Îmi place terenul."

"Terenurile sunt moderne, din zgură, răspund tuturor standardelor internaționale. Fundamentul este foarte solid. Doar pentru fundament au fost necesari circa 400 de metri cubi de nisip şi pietriş."

Antrenorii clubului au fost instruiţi la Chişinău, în cadrul unor cursuri organizate de Federaţia Internaţională de Tenis.

"Aşa condiţii nu există nici în România. Mergem foarte des la competiţii în ţara vecină şi povestim despre performanţele copiilor noştri. Ei se miră şi spun că aşa ceva în România nu există", a spus antrenorul Grigore Gramatin.

Clubul de tenis din satul Avdarma a fost înfiinţat în anul 2013 şi are, în prezent, trei terenuri de joc. Banii pentru construcţii au fost donaţi de câţiva antreprenori din localitate. Clubul este frecventat de aproximativ 70 de copii.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑