Calificata in premiera: Nationala Albaniei s-a calificat la EURO 2016, dupa 3-0 cu Armenia. Germania si Polonie, calificate si ele - VIDEO



012 октября 2015

Nationala Albaniei scrie istorie. Echipa s-a calificat pentru prima data la Campionatul European de fotbal, dupa ce a batut, in ultimul meci, reprezentativa Armeniei. Totodata, la turneul final au acces si echipele Germaniei si Poloniei.


Albania avea nevoie de victorie in meciul din Armenia pentru a ocupa locul secund in grupa I. Motivati extraordinar de faptul ca pot ajunge la primul turneu major in istoria lor, albanezii au facut un joc splendid. Deja in minutul 9, au iesit in avantaj, gratie unui autogol. In cateva momente, Djimsiti a inscris pentru 2 la 0. Dupa pauza, Albania a mai lovit o data, prin Sadiku. 



Albania a castigat cu 3 la 0 si devine una dintre cele mai mari surprize ale calificarilor. Albanezii merg, in premiera, la Campionatul European. Din grupa I, la turneul final a acces si Portugalia, in timp ce Danemarca a ocupat locul 3 si va juca la baraj. Tot aseara, la Euro-2016 s-au calificat Germania si Polonia. Nemtii s-au chinuit sa bata Georgia, reusind sa se impuna cu 2 la 1. Muller a marcat din penalty, iar georgienii au raspuns prin golul fabulos al lui Kankava. 



Max Kruse a marcat golul decisiv. Germania merge la europene de pe primul loc in grupa D, iar de pe pozitia secunda s-a calificat Polonia. Aceasta a castigat cu 2 la 1 partida de acasa cu Irlanda. Lewandowski a inscris golul victoriei. 

Lewandowski a adunat 13 goluri intr-o singura campanie de calificare la Campionatul European. El a egalat, astfel, recordul nord-irlandezului David Healy, stabilit acum 8 ani. Desi a pierdut, Irlanda mai are sanse sa ajunga la Euro-2016. Echipa lui Martin O'Neill va juca la baraj. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑