FIBA i-a retras Ucrainei dreptul de a organiza Campionatul European de baschet din 2015



FOTO: radiocluj.ro

Federaţia Europeană de baschet i-a retras Ucrainei dreptul de a organiza Campionatul European de baschet masculin din 2015. Forul continentat nu a precizat locul unde se va desfăşura această competiţie.

Decizia a fost luată după ce preşedintele federaţiei, Turgay Demirel, şi secretarul general Kamil Novak au fost la Kiev, unde au discutat cu primul ministru ucrainean Arseni Iaţeniuk, ministrul Tineretului şi Sporturilor, Dmitro Bulatov, şi cu preşedintele federaţiei locale Saşa Volkov.

Unele ţări s-au arătat deja interesate de organizarea Campionatului European de anul viitor. Este vorba de Franţa, Estonia, Lituania şi Letonia. Șeful comitetului de organizare Markian Lubkivski, anunțase încă din luna martie că Ucraina are șanse mici să mai organizeze competiția programată anul viitor. Acesta declarase că nu îşi imaginează cum ar fi posibil să se pregătească de această competiţie din cauza condiţiilor economice şi politice dificilele din ţara vecină.

Ucraina a primit dreptul de a găzdui Campionatul European de baschet cu trei ani în urmă.

La ultimul Campionat European, desfăşurat în Slovenia, învingătoare a devenit reprezentativa Franţei. "Cocoşii galici" s-au impus în finala cu Lituania, scor 80-66, după ce în semifinale reușise o surpriză de proporții, eliminând marea favorită, Spania. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

0 2272 Johnny Woolf 13 июня 2014 | 19:24 Сами виноваты.


sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑