Moment dificil la motorsport. Sean Edwards a decedat în timpul unei curse pe circuitul Queensland Raceway



015 октября 2013

 

La numai patru zile după decesul suferit de Maria de Villota, motorsportul trece din nou prin momente grele. De data aceasta, Sean Edwards, liderul clasamentului general din competiţia Porsche Supercup, a încetat din viaţă în urma unui accident suferit pe circuitul Queensland Raceway din Australia.

Sean Edwards, în vârstă de 26 de ani, a participat în calitate de pasager la o sesiune privată de teste cu un Porsche 911, pilotat de un australian în vârstă de numai 20 de ani.

Acesta din urmă a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent de zidul de pneuri de pe marginea circuitului. În urma impactului, Edwards a murit pe loc, iar maşina a lua foc, pilotul australian fiind scos din vehicul de o echipă de descarcerare după aproximativ trei ore. Acesta a suferit răni majore şi este în pericol să-şi piardă de asemenea viaţa.

Începând din 2008, Edwards a concurat în Porsche Supercup, o competiţie suport pentru Formula 1, iar în prezent ocupă poziţia de lider în clasamentul general, cu un avans de 18 puncte înaintea ultimei etape de la Abu Dhabi. Britanicul ar putea deveni campion post-mortem al competiţiei, dacă rivalii săi nu vor câştiga suficiente puncte în ultima cursă. De asemenea, Edwards a câştigat Cursa de 24 de ore de la Nurburgring din acest an la clasa SP9, dar şi cursa de 24 de ore de la Dubai. Tatăl său este fostul pilot de Formula 1 Guy Edwards.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑