Robert Kubica va pilota o maşină din clasa principală a WRC în Raliul Marii Britanii



016 октября 2013

 

Veşti bune pentru Robert Kubica! Polonezul va pilota la Raliul Marii Britanii, pentru prima dată în acest sezon, o maşină din clasa principală a Campionatului Mondial de Raliuri. Săptămâna viitoare, Kubica ar putea deveni campion mondial la WRC2.

Citroen a decis să-i ofere lui Robert Kubica oportunitatea de a-şi demonstra abilităţile la cel mai înalt nivel al Campionatului Mondial de Raliuri. Constructorul francez îi va da fostului pilot de Formula 1 şansa de a concura în ultima etapă a sezonului, cea din Marea Britanie, la volanul unui model DS3 WRC, din clasa principală.

Polonezul îl va înlocui pe Khalid Al Qassimi la a doua echipă a constructorului francez din Mondialul de Raliuri şi va avea o maşină similară cu cea a echipei de uzină pentru care concurează Mikko Hirvonen.

Kubica a concurat, în acest sezon, la clasa WRC2 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, acolo unde a obţinut patru victorii în şase etape. În plus, polonezul poate deveni campion la această clasă, dacă termină cel puţin pe locul doi Raliul Spaniei.

Acesta va avea loc în perioada 24-27 octombrie, în timp ce etapa finală din Marea Britanie este programată în perioada 13-17 noiembrie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑