Si moldovenii vor sa aiba performanta in hochei: Ne propunem sa castigam turneul de la Tiraspol



020 августа 2013

 

Si moldovenii vor sa aiba performanta in hochei. Presedintele clubului Platina Chisinau Serghei Ciobanu afirma ca echipa isi propune sa castige turneul international pentru tineret, care va fi organizat la Tiraspol in memoria hocheistului rus Vladimir Krutov. Competetia va incepe joi si va dura 6 zile.

 

La turneul in memoria dublului campion olimpic cu nationala Uniunii Sovietice, Vladimir Krutov, vor participa 6 echipe. Alaturi de Platina Chisinau isi vor incrucisa crosele doua formatii din Rusia si cate un club din Cehia, Ungaria si Ucraina. Hocheistii moldoveni vor debuta in competitie joi, importiva adversarilor din Cehia. 

 

Turneul, care se va desfasura la Tiraspol, este o etapa de pregatire pentru sezonul in Liga de Tineret de Hochei din Rusia. In aceasta vara Platina a transferat mai multi jucatori din Cehia, Rusia si Letonia. In lotul clubului din Chisinau sunt doar 2 moldoveni.

 

Intrecerea va avea ca oaspeti foste stele ale hocheiului, cum ar fi Alexandr Iakusev, Serghei Makarov, Alexandr Kojevnikov si Alexei Kasatonov. Ei au castigat de cate doua ori Olimpiada cu nationala Uniunii Sovietice si sunt multipli campioni mondiali si europeni. Ei vor ajunge la Chisinau maine dimineata.

 

Pentru organizarea turneului in memoria lui Vladimir Krutov organizatorii vor cheltui 100 mii de dolari. Vladimir Krutov a facut cariera in hochei in perioada 1977-1996. Anul trecut el a fost invitatul de onoare al Turneului Cupa Prieteniei, desfasurat in Moldova, iar peste o luna a murit. El avea 52 de ani si suferea de o boala grava.  

Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑