Campionul olimpic Tudor Casapu a făcut jumate de secol!



020 сентября 2013

 

Preşedintele Federaţiei Naţionale de Haltere a împlinit astăzi 50 de ani. Rude, prieteni şi înalţi demnitari au ţinut să-l felicite pe sportiv, care spune că este fericit că a obţinut titlul olimpic, dar cel mai mult se bucură de faptul că a rămas în viaţă.

Tudor Casapu a devenit campion olimpic în 1992 la Barcelona. Două decenii au trecut de atunci, iar Moldova nu a mai avut un alt campion olimpic. Sportivul a sărbătorit aseară cu mult fast jubileul de 50 de ani, deşi acum trei ani Casapu a fost la un pas de moarte. El avea nevoie de un transplant de ficat, iar o asemenea operaţie l-a costat circa 120.000 de euro. Casapu a ţinut să le mulţumească tuturor care l-au ajutat să-şi salveze viaţa.

Sala teatrulului Naţional de Operă şi Balet a fost aseară arhiplină. Sute de oameni printre care rude, prieteni şi înalţi demnitari au ţinut să-l felicite pe Tudor Casapu, care ne-a dus faimă în lume.

Tudor Casapu este campion olimpic şi campion mondial la haltere. În 1992 a fost decorat cu Ordinul Republicii. În prezent este preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Haltere.

Источник – Canal 3


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑