Niponii sunt entuziasmați după victoria istorică în fața Africii de Sud: "Japonia stupefiază lumea!"020 сентября 2015

 

Niponii sunt entuziasmați după victoria istorică în fața Africii de Sud: **

"Istoric", titrează presa japoneză de duminică, după enorma surpriză creată de naţionala "Ţării Soarelui Răsare" prin victoria cu 34-32 înregistrată în faţa Africii de Sud, dublă campioană mondială, sâmbătă, într-o partidă din cadrul Cupei Mondiale de rugby ediţia 2015.

"Japonia stupefiază lumea", clamează cu mândrie ziarul Sankei Sports în ediţia sa de seară, deasupra unei fotografii cu căpitanul selecţionatei Japoniei, Michael Leitch. Meciul s-a încheiat la 3:00 dimineaţa, ora locală, prea târziu pentru a mai putea fi comentat în presa apărută duminică dimineaţa.

Japonezii au obţinut, cu această ocazie, prima lor victorie la Cupa Mondială după cea înregistrată în 1991 în faţa reprezentativei Zimbabwe, acesta fiind doar al doilea succes al asiaticilor în 25 de meciuri disputate la turneele mondiale, însă primul în faţa unui adversar de un asemenea calibru.

Victoria de sâmbătă va oferi, cu siguranţă, un important impuls pregătirilor Japoniei pentru Cupa Mondială pe care o va găzdui în 2019, după ce responsabilii instanţei mondiale a rugby-ului şi-au exprimat recent temerile în urma deciziei guvernului de la Tokyo de a reface proiectul stadionului destinat atât Jocurilor Olimpice din 2020 cât şi Mondialului de rugby din anul anterior.

Această decizie a executivului nipon anulează practic şansele ca Stadionul Olimpic să mai poată fi utilizat pentru turneul mondial de rugby de peste patru ani, ai cărei organizatori sunt acum nevoiţi să găsească o nouă arenă pentru găzduirea finalei din 2019.

Ca o ironie a sorţii, Africa de Sud lăsase să se înţeleagă că ar fi pregătită să găzduiască CM din 2019 în locul Japoniei.

Guvernatorul din Tokyo, Yoichi Masuzoe, care a criticat dur situaţia de incertitudine legată de Stadionul Olimpic, şi-a exprimat bucuria după victoria în faţa Africii de Sud, printr-un mesaj postat pe Twitter. "Sunt încântat şi voi face totul pentru ca Mondialul din 2019 să fie un succes", a promis Masuzoe.

Duminică dimineaţa, înainte de ivirea zorilor, la Ambasada Africii de Sud din Tokyo, personalul debarasa resturile unui grătar cu 200 de invitaţi, stropit cu şampanie, petrecerea fiind scurtată după victoria surprinzătoare a Japoniei.

"Nu pot să cred că am pierdut în faţa japonezilor, însă trebuie să fiu fair-play şi să recunosc că au meritat victoria", a declarat pentru AFP Jim Bekker, un turist sud-african.

Această victorie este cu siguranţă una magică, aşa cum a subliniat pe Twitter o specialistă în materie, scriitoarea scoţiană J.K Rowling. "Aşa ceva se poate întâmpla la Qudditch, însă în viaţa reală?", a scris autoarea aventurilor lui Harry Potter, făcând aluzie la jocul cu măturile fermecate, în care micul ei ucenic vrăjitor este campion.

Agerpres

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИsports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑