Iordănescu, despre puştii de la naţională: "I-am adus pentru a-i stimula"



 

**VIDEO** Iordănescu, despre puştii de la naţională:

Selecţionerul Anghel Iordănescu se va baza pe 25 de jucători în cantonamentul echipei naţionale, care se va desfăşura în Antalya, în perioada 25 ianuarie - 6 februarie. Jumătate dintre fotbaliştii chemaţi la lot sub debutanţi, iar tehnicianul de 65 de ani speră să-i stimuleze prin aceste convocări.

"Sunt 12 jucători debutanţi la naţională. Gândiţi-vă ce ar însemna pentru ei să fie în lotul pentru Euro. Am încercat să aducem şi jucători cu experienţă - Papp, Săpunaru, Găman, Pintilii, Popa - pentru ca ei să fie nucleul echipei şi să fie un exemplu pentru cei 12 jucători noi.

Unii dintre ei nu au confirmat. Confirmă doar talentul, dar încă nu sunt certitudini. Vă dau cel mai bun exemplu. Sunt şase jucători de la tineret, ori rezultatele la tineret, în aceste preliminarii, nu ne-au mulţumit. Dar am adus şase jucători de acolo în ideea de a-i stimula.

De exemplu, Păun, de la CFR. E un jucător talentat, dar el a jucat la CFR doar 10 meciuri ca titular. Aştept ca după acest turneu, toţi aceşti tineri să confirme la echipele de club", a explicat Iordănescu pentru Digi Sport.

Deşi stagiul de pregătire din Turcia a fost criticat dur, "Generalul" este convins că perioada petrecută în Antalya va ajuta naţionala în viitor.

"Anul trecut, în acelaşi turneu, au venit jucători cu experienţă şi jucători tineri care au lăsat o impresie foarte bună şi au rămas în atenţia noastră - Steliano Filip, care a debutat cu Italia, Vătăjelu, Bumba", a spus selecţionerul.

De asemenea, un alt obiectiv al turneului îl reprezintă găsirea unei soluţii pe postul de fundaş stânga, în condiţiile accidentării pe care Răzvan Raţ este accidentat la umăr.

"Turneul din această iarnă trebuie să-mi dea un titular pentru jocul cu Lituania, din 23 martie. Nu cred că Raţ va reveni până atunci", a precizat Anghel Iordănescu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑