Pantilimon, îndepărtat de antrenor de la Sunderland: "Raţ m-a pus în temă în privinţa lui"



 

**VIDEO** Pantilimon, îndepărtat de antrenor de la Sunderland:

Costel Pantilimon s-a despărţit de Sunderland şi a semnat cu Watford, o mutarea neaşteptată în urmă cu o lună, când românul de 28 de ani era titularul indiscutabil al postului de portar al penultimei clasate din Premier League.

Situaţia s-a schimbat în ultimele săptămâni, când Panti nu mai prindea nici măcar lotul, deşi prestaţiile sale au fost mereu apreciate, iar în sezonul trecut au fost decisive pentru salvarea de la retrogradare a "pisicilor negre".

Într-o intervenţie telefonică la "Digi Sport Special", internaţionalul român a recunoscut că Răzvan Raţ l-a avertizat în privinţa antrenorului lui Sunderland, Sam Allardyce. Fundaşul stânga al naţionalei a lucrat cu "Big Sam" la West Ham şi nu a avut o relaţie foarte bună cu acesta.

"A fost o situaţie puţin mai complicată. Până în momentul de faţă, nici eu nu ştiu care au fost motivele deciziei luate de antrenor. Nu aş putea spune că a existat un conflict.

Într-adevăr, după meciul cu Manchester City, am avut o discuţie cu antrenorul, pentru că a fost ciudat şi pentru mine, şi pentru toata lumea din club. Am avut o discuţie, mi-a punctat câteva lucruri cu care nu am fost de acord, pentru că nu reflectau realitatea, dar nu a fost o discuţie mai aprinsă.

E acelaşi antrenor pe care l-a avut şi Răzvan Raţ şi nici el nu a plecat în relaţii foarte bune. Am şi fost pus în temă de Răzvan, din momentul în care antrenorul a ajuns la noi", a povestit Pantilimon.

Băcăuanul susţine că în contractul său cu Sunderland exista o clauză care i-ar fi permis să plece gratis, în cazul în care echipa ar fi retrogradat la finalul sezonului, dar insistă că nu acesta a fost motivul despărţirii.

"Era o clauză, într-adevăr. Dacă echipa ar fi retrogradat, aş fi devenit liber de contract. Şi atunci nu ar fi fost ok pentru club. Dar nu se punea problema de aşa ceva. Clubul are potenţial, are jucători buni în lot, doar că lipsesc câteva chestii, poate un management mai bun.

Am fost forţat să iau această decizie, pentru că în ultimele trei săptămâni lucrurile s-au schimbat radical. De la jucător care juca meci de meci, şi cred că făceam treabă bună, am ajuns să nu mai fiu nici inclus în lot. Trebuie să o iau de capăt, să muncesc ca să-mi câştig un lot de titular", a spus Pantilimon.

Portarul cu 20 de selecţii la echipa naţională a explicat şi motivele pentru care a acceptat oferta celor de la Watford, echipă care ocupă locul 12 în Anglia, din postura de nou-promovată.

"Am luat decizia de a veni aici, sunt foarte încrezător şi cred că o să fie bine pentru mine în viitor. În momentul în care am aflat şi a venit această ofertă, am acceptat foarte repede. Oamenii din acest club m-au dorit foarte mult şi cu ceva timp în urmă, m-au dorit şi acum.

E un club care are speranţe pentru mai mult, sunt pe o poziţie bună în clasament pentru o nou-promovată şi se vede că vor să progreseze, lucru care mă încântă foarte mult. E o echipă care are jucători buni în lot, jucători din toate părţile lumii, jucători tineri, care vor să progreseze şi să joace la nivel cât mai ridicat", a precizat Panti.

De asemenea, dorinţa de a rămâne în fotbalul englez a contat foarte mult: "Vreau să continui aici. E o ţară în care m-am adaptat foarte repede, o ţară care cred că are cel mai bun fotbal din Europa. Mă simt foarte bine aici".

La Watford, fostul portar al celor de la Poli Timişoara va trebui să se lupte pentru un loc de titular cu veteranul Heurelho Gomes (34 de ani), care a mai evoluat la PSV Eindhoven sau Tottenham. Românul nu se teme de concurenţa brazilianului.

"Sunt dispus să accept concurenţa, eram conştient de la început, înainte de a avea discuţia cu cei de aici, că o să-mi fie greu, dar sunt foarte încrezător în calităţile mele", a afirmat Costel Pantilimon.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑