Wu Ching-kuo, pregătit pentru a fi ales preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic



021 августа 2013

 

Lupta pentru preşedinţia CIO a intrat pe ultima sută de metri. Candidatul Wu Ching-kuo, din Taiwan, a declarat că va lupta nu doar contra corupţiei şi dopajului, dar şi cu cheltuielile exagerate pentru Jocurile Olimpice

"Nu e nevoie de atâta infrastructură permanentă. Aceste construcţii trebuie reduse cu 50 la sută, iar restul arenelor trebuie să devină temporare şi transportabile. Aceste instalaţii ar putea, astfel, să fie folosite şi la alte Jocuri Olimpice", a declarat Wu Ching-kuo.

Wu a recunoscut însă că principalele probleme din sport sunt legate de dopaj şi corupţie.

"Toate probleme sportului de astăzi, dopajul, pariurile, blaturile, violenţa, vin din cauza faptului că s-a redus importanţa educaţiei care vine din copilărie. Noi suntem obligaţi să împărtăşim copiilor valorile olimpice", a menţionat Wu.

În afară de taiwanezul de 66 de ani, pentru această funcţie mai luptă germanul Thomas Bach, ucraineanul Serghei Bubka, Ng Ser Miang, din Singapore, Richard Carrion, din Puerto Rico, şi elveţianul Denis Oswald. Alegerile noului preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic vor avea loc pe 10 septembrie, la finalul Adunării Generale a CIO, din Buenos Aires. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑