REACŢIA lui Sepp Blatter după ce a aflat că trebuie să uite de fotbal în următorii opt ani



021 декабря 2015
FOTO: yirmidorthaber.com

Cutremur în fotbalul mondial! Preşedintele FIFA Sepp Blatter şi şeful UEFA, Michel Platini au fost suspendaţi opt ani de Comisia de Etică a Federaţiei Internaţionale.

Principalul motiv al deciziei de a-i suspenda pe cei doi este că Platini a primit de la Blatter 1,8 milioane de euro în 2011 pentru servicii prestate între 1999 şi 2002.

În acest interval, ca şi consilier al lui Blatter, Platini ar fi fost plătit, fără a avea contract. În acelaşi timp, Blatter e acuzat că a semnat o înţelegere care ar afectat interesele FIFA. Conform Comisiei de Etică a FIFA, cei doi sunt suspendaţi din orice activitate legată de fotbal.

Pe lângă suspendare, Platini a fost amendat cu 74.000 de euro, iar Blatter cu 46.000 euro. Totodată, cei doi sunt anchetați și ar putea face închisoare.

"Îmi pare rău pentru fotbal. Îmi pare rău pentru FIFA. Le-am servit mai mult de 40 de ani. Îmi pare rău pentru cei 400 de membrii ai echipei care lucrează la FIFA. Îmi pare rău", a exclamat preşedintele FIFA.

Blatter a anunţat imediat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv la decizia dictată de tribunalul intern al Federaţiei Internaţionale de Fotbal.

Sepp Blatter a condus forul mondial timp de 17 ani, în timp ce Michel Platini se află în fotoliul de preşedinte al UEFA din 2007.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑