Suspiciuni în grupa G. Germania și SUA, echipa lui Klinsmann, bănuite de blat în ultimul meci



campionat mondial 2014**VIDEO** Suspiciuni în grupa G. Germania și SUA, echipa lui Klinsmann, bănuite de blat în ultimul meci

Portugalia a egalat în prelungiri Statele Unite, într-un meci încheiat la egalitate, scor 2-2 (VIDEO AICI), însă chiar și așa șansele lusitanilor sunt mai degrabă teoretice, pentru că ei nu mai depind doar de meciul cu Ghana.

Germania și SUA au acumulat deja 4 puncte, iar cu o remiză în ultima etapă, ambele echipe sunt calificate în optimile Campionatului Mondial din Brazilia. Echipa lui Joachim Low își asigură primul loc, în timp ce americanii merg mai departe de pe locul al doilea.

Selecționerul Portugaliei, Paulo Bento, recunoaște că situația echipei sale a devenit acum una foarte complicată.

"Depindem de rezultatele altor echipe, iar golaverajul nostru este defavorabil, însă este singura noastră speranţă de care ne legăm, aşa că trebuie să dăm totul şi să avansăm. Recunosc că şansele noastre nu sunt prea mari, însă ele există. Voi cere mai mult de la echipă, iar jucătorii se vor comporta ca nişte profesionişti împotriva Ghanei.

Sunt zece ani de când antrenez, iar înainte am jucat timp de 15 ani, însă niciodată nu am fost suspicios faţă de colegii mei. Cred că ambele echipe vor să câştige", a spus Bento, cu referire directă la meciul Germania - SUA.

Temerile portughezilor sunt alimentate și de faptul că pe banca americanilor este neamțul Jurgen Klinsmann, fost selecționer al Germaniei între 2004 și 2006.

Cu toate acestea, Klinsmann spune că va face totul pentru ca Statele Unite să învingă și să câștige, astfel, grupa G.

"Nu am timp pentru telefoane între prieteni, suntem într-o competiție aici. Noi dăm totul în fiecare meci și cred că putem să batem Germania, oricum acesta este obiectivul nostru. Suntem capabili să surprindem multe formații la această Cupă Mondială".

Germania este suspectată pe bună dreptate. În urmă cu 32 de ani, la Mondialul din Spania, Germania s-a calificat din grupa 2 „la braț” cu Austria, după un 1-0 de salon în ultima rundă, care a asigurat ambelor echipe de limbă germană calificarea.

Episodul, numit „rușinea de la Gijon” s-a petrecut pe 25 iunie 1982. Austria avea nevoie, pentru calificare, de o înfrângere la nu mai mult de două goluri, în caz contrar urmând să se califice mai departe Algeria, la același număr de puncte.

Germania de Vest conducea, după zece minute, cu 1-0, scor la care ambele echipe erau calificate, iar Algeria pleca acasă. Apoi, nemții au început să paseze între ei, în propria jumătate, la trecerea timpului. Austriecii nu i-au deranjat deloc. În repriza secundă, comentatorul televiziunii germane a refuzat să mai comenteze meciul, cel austriac și-a sfătuit telespectatorii să comute pe alt canal, iar un fan german a ars drapelul țării sale în semn de protest.

Acesta a fost chiar meciul care a convins-o pe FIFA să schimbe sistemul și să se joace ultimele două meciuri din faza grupelor la aceeași oră.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑