LIVE TEXT Olanda - Chile (19:00). Echipa care învinge poate evita Brazilia



**LIVE TEXT Olanda - Chile (19:00).** Echipa care învinge poate evita Brazilia

Olanda şi Chile sunt deja calificate în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, dar meciul din ultima etapă a Grupei B, programat la Sao Paulo, are o mare importanţă. Echipa care pierde va întâlni în următorul joc formaţia Braziliei, probabila câştigătoare a Grupei A.

Moralul chilienilor este unul excelent, mai ales după victoria cu Spania, scor 2-0. Ambele echipe au început cu 6 puncte, așa că duelul se anunță unul cât se poate de spectaculos.

Echipa lui Van Gaal va fi lipsită de aportul căpitanului şi golgheterul său Robin van Persie, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Van Persie are trei goluri marcate în Brazilia, la fel ca şi coechipierul său Arjen Robben.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit o singură dată, la JO din 1928, iar meciul s-a încheiat nedecis, 2-2, olandezii fiind declaraţi învingători prin tragere la sorţi.

Locul lui van Persie va fi luat de Jeremain Lens, atacantul lui Dinamo Kiev marcând cinci goluri în 9 jocuri din preliminarii.

Fundaşul Bruno Martins Indi, care a fost spitalizat după ce a suferit o contuzie în meciul cu Australia, a revenit vineri la antrenamente şi va putea intra din primul minut în echipa Olandei, care are şi varianta egalului pentru a termina pe prima poziţie.

Principala preocupare a chilienilor este forma fizică a mijlocaşilor Charles Aranguiz şi Arturo Vidal. Aranguiz, autor al unui gol împotriva Spaniei, a fost înlocuit în minutul 64, iar Vidal, care a fost operat la genunchi luna trecută, a fost schimbat spre final. Ambii jucători au câte un cartonaş galben, iar un nou avertisment îi va face să rateze meciul din optimi.

Cel mai bun rezultat al chilienilor la Cupa Mondială a fost în 1962, pe teren propriu, când au terminat pe locul al treilea. La CM 1998 (Franţa) şi CM 2010 (Africa de Sud) chilienii au ajuns în optimi, dar au fost eliminaţi de Brazilia de fiecare dată.

Partida de pe ''Arena Corinthians'' (61.606 locuri) va fi arbitrată de Bakary Gassama (Gambia).

Olanda - Chile este LIVE TEXT pe digisport.ro, de la ora 19:00!

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑